Tradiciniame advento koncerte pirmąkart susijungė muzika ir žodis

Advento laikotarpiu Kintuose visuomet vyksta koncertas. Kasmet jame muzikos kūrinius atlieka ne tik aukšto lygio Lietuvoje ir užsienio valstybėse žinomi klasikinės muzikos atlikėjai, bet ir pradedantieji muzikantai – gabiausi Šilutės meno mokyklos Kintų muzikos skyriaus auklėtiniai (mokytoja Asta Rupšauskienė). Šiais metais scenoje pasirodė Ema Sakavičiūtė, Austėja Nausėdaitė, Ąžuolas Valčiukas, Jolita Mažonaitė bei Vytenis Papievis. Šeštasis advento koncertas išsiskyrė tuo, kad jame pirmąkart dalyvavo poezijos mėgėjų ir kūrėjų atstovai. Tai Lietuvos menų mėgėjų draugijos „Vydūno Branduma“ nariai Gerda Jankevičiūtė-Petraitienė ir Vilimantas Zablockis iš Klaipėdos bei literatų klubo „Vingiorykštė“ vadovė Adelė Daukantaitė-Šeškauskienė ir jos kolegė Irena Stražinskaitė-Glinskienė iš Plungės.

Kasmet VšĮ „Kintai Arts“ direktorė Audra Juodeškienė į Kintus pakviečia profesionalius klasikinės muzikos atlikėjus. Šiais metais kintiškiams muzikinę programą parengė duetas DUO – tai tarptautinių konkursų laureatės Augusta Jusionytė (smuikas) ir Eglė Andrejevaitė (fortepijonas), baigusios studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Pirmą kartą kaip duetas atlikėjos Lietuvos scenoje pasirodė 2011 metais Vilniaus kultūros projekte „Tebūnie naktis“. 2012 metais jos debiutavo Graco (Austrija) filharmonijoje. 2013 metais Austrijoje vykusiame 20-ajame tarptautiniame Johaneso Brahmso kamerinės muzikos konkurse duetas gavo specialų žiuri skirtą prizą už įspūdingiausią šiuolaikinės muzikos kūrinio atlikimą (Gedimino Gelgoto „Never Ignore The Cosmic Ocean“). Nuo to laiko duetas intensyviai koncertuoja Lietuvoje, Austrijoje, Švedijoje.

Advento koncertas buvo toks pat dinamiškas ir kontrastingas kaip ir J. Brahmso muzika. Muzikos kūrinius keitė eilės, kuriomis dalinosi poezijos kūrėjai. Šis koncertas ypatingas ir tuo, kad vienoje scenoje pasirodė trijų kartų atstovai – pradedantieji, pažengę bei profesionalūs atlikėjai. Tai rodo tai, kad draugiškoje bendruomenėje užtenka vietos visiems.

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Kintų filialo vyresn. bibliotekininkė
Vaida Nausėdaitė

Spausdinti
Facebook komentarai