Jaunimas bibliotekoje įgavo programavimo „super galių“

Gruodžio 17 d. Šilutės F. Bajoraičio viešojoje  bibliotekoje vyko neeilinis renginys – vaikai ir jaunimas buvo pakviesti į „Coder Dojo“ programavimo pamoką. Užsiėmimų  metu  dalyviai buvo mokomi kaip sukurti pirmąją interneto svetainę, o jiems padėjo programavimo profesionalas – „Coder Dojo“ mentorius.

„Coder Dojo“ – bendruomeniniu savanorystės pagrindu sukurti programavimo pradmenų mokymo klubai 7 – 17 m. vaikams ir jaunimui. Šis judėjimas skatina vaikus/jaunimą ir jų tėvelius mokytis programuoti, kurti tinklapius, žaidimus ir kitais įdomiais metodais sužinoti daugiau apie technologijų pasaulį ir gal būt su tuo susieti savo profesinę ateitį. Juk tai – labai paklausi profesija, kurios specialistų Europoje ir visame pasaulyje trūksta.

„Tai gali būti pradžia, už kurios dalis vaikų susidomės, supras, kad prie kompiuterio galima ne tik žaisti, bet ir kurti. Galbūt vieną dieną vienas iš šių vaikų sukurs Google dydžio įmonę. Lietuvoje. Tai yra didžiausia mano svajonė”, – sako Coder Dojo tarptautinės iniciatyvos ambasadorius Lietuvoje ir šios idėjos įgyvendinimo autorius EP narys Antanas Guoga.

Per 20 jaunųjų dalyvių bibliotekoje išmoko kurti internetinę svetainę naudodamiesi nemokama programa „NotePad++“ ir taip įgijo programavimo „super galių“.

Spausdinti
Facebook komentarai