Vaikų svajonės būti prezidentu

Pasak Gedimino Ilgūno, „Kazys Grinius – visa mūsų valstybės istorija”. Lietuvos Respublikos Seimas, įvardijęs 2016-uosius metus Prezidento Kazio Griniaus metais, taip pagerbė šviesų atminimą Lietuvos mylėtojo, tauraus patrioto, vieno iš tautos atbudimo šauklių. Ši iškili asmenybė visą savo gyvenimą paskyrė žmonių gerovei, kovai už Lietuvos valstybės atkūrimą, išsivadavimą nuo svetimųjų priespaudos, kovojo už laisvę ir demokratiją.

2016 m. gruodžio 17 d. sukako lygiai 150 metų, kai gimė būsimasis Lietuvos Prezidentas K. Grinius. Jis visą savo gyvenimą paskyrė Lietuvos atgimimui, nuosekliai kovodamas už lietuviškos spaudos atgavimą, kaip tikras varpininkas, knygnešių organizatorius, Vinco Kudirkos bendražygis,  vienas iš demokratijos programos kūrėjų, siekęs Lietuvos atgimimo, vėliau tapęs jos, jau atkurtos valstybės, pagrindų kūrėju – ministru pirmininku, prezidentu.

Ta proga Kintų pagrindinės mokyklos mokiniai rinkosi į Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialą, kad susipažintų su šia iškilia asmenybe. K. Grinius trečiokams pasirodė ne tik įdomus, bet ir didingas, jo darbai ir tautiškumas ne vieną paskatino labiau mylėti savo tėvynę. Vaikai patys ėmė svajoti tapti tokiais žmonėmis, vadovauti valstybei ir taip daryti gerus darbus. Tiek berniukai, tiek mergaitės pasakojo, ką nuveiktų, jeigu būtų prezidentais – vieni keliautų, kiti statytų pramogų parkus, dar kiti atnaujintų mokyklas, kad jose būtų daugiau įdomių veiklų, būrelių, baseinas. Savo svajones vaikai perteikė ir piešiniuose – bibliotekoje veikia jų piešinių paroda.

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Kintų filialo vyresn. bibliotekininkė
Vaida Nausėdaitė

Spausdinti
Facebook komentarai