Šilutiškiai bibliotekininkai – aplinkosauginės akcijos laimėtojai

Visą lapkričio mėnesį 52 šalies bibliotekos buvo įsitraukusios į nebereikalingų baterijų ir mobiliųjų telefonų rinkimo akciją „Atsakingas skaitytojas. „Mąstau. Rūšiuoju. Gyvuoju!“ Prie šios iniciatyvos prisijungė ir Šilutės rajono savivaldybės Fridricho Bajoraičio viešoji biblioteka. Bibliotekos lankytojai aktyviai raginti rinkti panaudotas baterijas bei nebeveikiančius mobiliuosius telefonus ir juos išmesti į bibliotekoje pastatytą specialią dėžę.

Parodžiusi puikų rezultatą ir išradingumą pirmąją vietą užėmė net 125 kg surinkusi Šilutės F. Bajoraičio viešoji biblioteka. Pirmosios vietos laimėtojai bus įteiktas vertingas prizas – plokščiaekranis televizorius.

Įgyvendinant projektą „Atsakingas skaitytojas“ buvo organizuotas papildomas bibliotekų darbuotojų nuotraukų konkursas. Čia irgi pasižymėjo šilutiškiai. Komisijos vertinimu išmaniausiai aplinkosauginę akciją pristatė F. Bajoraičio viešoji biblioteka. Bibliotekos darbuotojai sukūrė ne paprastą, o įspūdingai atrodančią interaktyvią elektroninių atliekų surinkimo dėžę. Šiam sprendimui panaudoti LEGO EV3 konstruktorius, trys varikliai, vienas paspaudimo ir du ultragarso sensoriai. Interaktyvaus sprendimo autoriai: Donatas Dobilinskas, Andrius Sirtautas, Dovydas Macijauskas. Pažiūrėti pristatymą galima atsidarius nuorodą: https://www.youtube.com/watch?v=wrgfdT5EirE

Per vieną projekto „Atsakingas skaitytojas“ įgyvendinimo mėnesį 52 šalies bibliotekose iš viso buvo surinkta net 718 kilogramų baterijų ir mobiliųjų telefonų, daugiausia – Šilutės ir Ukmergės rajonų savivaldybių bibliotekose.

Projektą „Atsakingas skaitytojas“, bendradarbiaudama su Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos įgyvendinamu projektu „Bibliotekos pažangai‘ 2“, antrą kartą organizavo Elektronikos platintojų asociacija (EPA).

 

Informaciją parengė
Dalia Vasiliauskytė

Spausdinti
Facebook komentarai