Skaitmeninio raštingumo mokymai Inkaklių filiale

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Inkaklių filialo lankytojams sausio – kovo mėnesiais vyko skaitmeninio raštingumo mokymai „Atnaujinkime e.žinias“.

Mokymų metu vyresniojo amžiaus bibliotekos lankytojai visu pirma buvo mokomi susikurti elektroninį paštą, be kurio šiais laikais nebeišsiversime, jis būtinas kasdieniniame gyvenime: registruojantis svetainėse, užsakant paslaugas, teikiant užklausas ir kita. Vėliau buvo mokama naudotis atsinaujinusiomis ir naujomis paslaugomis interneto svetainėse www.sodra.lt, www.manogile.lt, www.sergu.lt, www.pigu.lt, www.bilietai.lt, www.tiketa.lt, www.edrauda.lt. Tai svetainės, kuriomis patogu naudotis tvarkant mokesčius, apdraudžiant mašinas, registruojantis internetu pas gydytoją, pateikiant nedarbingumą lapelį „Sodrai“ ir gaunant kitą informaciją. Mokymų lankytojai išmoko saugiai apsipirkti internetu, užsisakyti bilietus į renginius ir kt. Visa tai internetu galima atlikti daug greičiau, paprasčiau, patogiau ir pigiau.

Skaitmeninio raštingumo mokymus lankė vis kiti lankytojai, norintys pagal savo poreikius išmokti ar papildyti žinias apie vieną ar kitą dalyką.

 

Daiva Milkerienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Inkaklių filialo vyr. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai