Susitikimas su regbio trenere Ramučiuose

Kovo 23 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Ramučių filiale vyko susitikimas su regbio trenere Austėja Minkevičiūte „Regbis – daugiau nei sportas“, skirtas Sporto metams paminėti.

LR Seimas, pabrėždamas sporto naudą žmogui ir visuomenei, atsižvelgdamas į sporto vaidmenį propaguojant sveiką gyvenimo būdą, siekdamas skatinti fizinį aktyvumą ir sveiką gyvenseną, paskelbė 2017-uosius Sporto metais. Moksliniais tyrimais įrodyta, kad reguliarus fizinis aktyvumas yra viena esminių geros sveikatos ir gerovės prielaidų.

Susitikimas pradėtas eilėmis apie sportą. Bibliotekininkė žiūrovams uždavė klausimus sporto tema. Bendromis jėgomis prisiminta, kad aukščiausias sportininko pasiekimas – dalyvavimas olimpiadoje, kad pagrindinis olimpinių žaidynių simbolis – olimpiniai žiedai, simbolizuojantys penkis žemynus, o olimpinis šūkis – „Citius, Altius, Fortius“ (liet. greičiau, aukščiau, tvirčiau), kiekvieną kviečiantis siekti aukštumų įveikiant pačiam save ne tik varžybų arenose, bet ir gyvenime.

Kvalifikuota trenerė, žaidėja, turinti šešerių metų patirtį žaidžiant užsienyje ir Lietuvoje, Austėja Minkevičiūtė su Dublino komanda ne tik apkeliavo visą Airiją, bet ir dalyvavo regbio turnyre Belgijoje. Grįžusi į Lietuvą, Šilutėje įkūrė Klaipėdos regbio klubo „Klaipėdos Kovas“ filialą. Trenerė papasakojo apie šį sportinį žaidimą, kurio tikslas yra nunešti kamuolį į varžovų įskaitinį plotą arba įmušti į jų vartus. Žaidimo metu kamuolį, kuris yra ovalo formos, galima spirti į priekį, bet perduoti – tik atgal. Regbis turi futbolo, lengvosios atletikos ir imtynių elementų. Šis žaidimas yra kelių rūšių. Šilutėje žaidžiamas nekontaktinis regbis, kur komandos sėkmę lemia ne tik jėga, bet ir vikrumas.

Ramučiuose augusi Austėja Minkevičiūtė nuo vaikystės mėgo sportą, sandėliuke buvo įsirengusi sporto salę, skelbimais kvietė bendraamžius prisijungti. Užaugus meilė sportui nedingo. Dabar jos dvynukai sūnūs nuo mažų dienų domisi kamuoliu. Austėja juokavo, kad auga dar du žaidėjai regbio komandai. Pernai rudenį Lietuvos regbio atstovė tobulino savo žinias Romoje, jas panaudos savo veikloje.

Išklausę įdomaus pasakojimo, susitikimo dalyviai palinkėjo trenerei sėkmės, jos komandai – daug pergalių. Renginio pabaigoje buvo bendraujama prie arbatos puodelio, kalbama apie fizinio aktyvumo naudą kūnui ir protui.

Raimonda Lomsargytė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Ramučių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai