Kompiuterinio raštingumo mokymai Vilkyčių bendruomenei

Vasario ir kovo mėnesiais Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vilkyčių filiale vyko kompiuterinio raštingumo mokymai bendruomenei.

Vilkyčių pagrindinės mokyklos pedagogai dažnai lankosi bibliotekoje, ieško reikalingos informacijos ir renkasi knygas pasiruošti skirtingų dalykų pamokoms ar laisvalaikiui praleisti. Tad mokytojams surengti kompiuterinio raštingumo mokymai, kurių metu pristatytos bibliotekos paslaugos, mokyta leidinių paieškos, užsakymo bei rezervavimo naudojantis Lietuvos integralia bibliotekų informacijos sistema (LIBIS).

Vilkyčių gyvenvietės ir aplinkinių kaimų gyventojams aktuali tema – mokesčių apmokėjimas. Bibliotekininkė Palmyra Jančauskienė atvykusiems į mokymus klausytojams pristatė internetinės svetainės www.manogile.lt privalumus, papasakojo apie patogų atsiskaitymo būdą apmokant ne tik elektros sąskaitas, bet ir atsiskaitant už mobilaus ryšio, komunalinių atliekų išvežimo, draudimo paslaugas. Internetinėse paslaugų savitarnos svetainėse vis daugiau lankosi vyresniojo amžiaus žmonių, vartotojų skaičius nuolatos didėja.

Kovo 29 dieną Vilkyčių filialo lankytojai dalyvavo „Interneto savaitės‘ 2017“ akcijoje. Suaugusieji mokėsi naudotis elektroninių viešųjų paslaugų portalu, susipažino su pažymų įvairove ir užsakymu.

 

 

Palmyra Jančauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vilkyčių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai