Renginių programa „Europos dienos kodas – 60+30+10“ šilutiškiams suteikė naujų pramogų

Gegužės 9-ąją šventė, skirta Europos Sąjungos (ES) gimtadieniui, prasidėjo triukšminga ir spalvinga eisena nuo vaikų darželio „Raudonkepuraitė“. Joje dalyvavo ir vaikų darželių „Gintarėlis“, „Žibutė“, „Žvaigždutė“ auklėtiniai kartu su bibliotekininkų, organizavusių renginį, komanda.

Gerai nusiteikę, su daina, per Laisvės alėją visi atžygiavo į Šilutės F. Bajoraičio viešąją biblioteką, kur kasmet yra minima Europos diena. Šiemet renginių programa vyko pagal projektą „Europos dienos kodas – 60+30+10“ (vadovė – F. Bajoraičio viešosios bibliotekos direktorė Laima Dumšienė).

Bibliotekos kiemelyje įvyko iškilmingas šventės atidarymas – padedant jauniesiems dalyviams iškeltos Lietuvos Respublikos ir Europos Sąjungos vėliavos, skambėjo ES ir mūsų šalies himnai. Bibliotekos direktorė visus susirinkusius pasveikino. Ji kalbėjo, kad šiais metais šilutiškiai pakviesti triukšmingai ir linksmai, kaip visada, paminėti net tris apvalias Europos sukaktis: 10 metų kaip Lietuva Šengeno erdvėje, 30 metų jaunimo mainų programai „Erasmus+“ ir 60 metų Romos sutarčiai.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=2kz–UYVmjI[/youtube]

Paisbaigus šventinei ceremonijai renginio dalyvius pasveikino Šilutės vaikų darželio „Gintarėlis“ auklėtiniai (vadovės Loreta Vilkienė ir Danguolė Čeliauskienė). Darželinukai dalyvavo žaidime „Nušok iki Europos“, tuo tarpu kiti galėjo laimėti prizų linksmojoje viktorinoje apie ES šalis ir su jomis susietomis įdomybėmis.

Vasaros kiemelyje Šilutės pradinukai, mokytojai, tėveliai linksminosi kartu su vaikų popchoru „Spindulys“, pristačiusiu programą „Tau, Europa“, bei Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos popchoru „Saulytė“ (vadovė Lijana Šerpytienė).

Renginių metu vyko rungtynės, kuriose dalyviai stengėsi kuo geriau pasirodyti ir laimėti prizines vietas. Tad po muzikinės programos komandos buvo pakviestos prisistatyti su šūkiu. Kol klasių komandos kovėsi rungtyse, žaidime „Europos ruletė 60+30+10“ ir orientacinėse varžybose „Mažosios Lietuvos takais“, visi kiti renginio dalyviai buvo kviečiami žaisti kiemo žaidimus ir linksmintis. Tuo tarpu bibliotekoje vyko pramogos „Virtuali realybė – Europa 360° žvilgsniu“ pristatymas, kurios metu buvo galima pakliūti į virtualią realybę ir kaip turistams pakeliauti po Europos Sąjungos šalis. Ši pramoga sulaukė išskirtinio dėmesio, norinčių tai išbandyti buvo tiek daug, kad ne visiems šis noras išsipildė. Tačiau tai – ne bėda. Visi norintys buvo pakviesti ateiti į biblioteką individualiai arba grupėmis ateityje. Šventinio renginio dalyviai visą dieną turėjo galimybę pasitikrinti savo žinias laikant Europos Sąjungos egzaminą.

Šventinei dienos programai baigiantis, suskaičiavus balus buvo apdovanoti rungčių nugalėtojai. Pirmąją vietą užėmė Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos 3c klasės komanda „Studentukai“. Likusių trijų komandų laukė draugystės prizai. Gera šventes švęsti kartu, juolab, kad bibliotekos Vasaros kiemelyje vyko piknikas, kuriame kiekvienas dalyvis šildėsi karšta arbata, kava, gardėsiais.

Vakare Šilutės miesto ir rajono jaunimas bei kiti šilutiškiai rinkosi dalyvauti intelektualiame žinių ringe „Laiko mašina Europos greitkeliu į šimtmetį“. Tarpusavyje susirungė 7 komandos: „JKL#1“, „JKL#2“, „Kintai“, „(Ne) žiniukai“, „Žibai“, „G būrys“, „Euro-meškučiai“.

Komandoms bibliotekininkai paruošė 4 turus. Pirmasis skirtas ES kultūrai, politinėms bei kitoms ES piliečių teisėms ir kt. Antrajame ture komandos atsakinėjo į klausimus, susijusius su Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiu ir kitais įvykiais, įvykusiais per šimtą metų nuo valstybės atkūrimo. Trečiajame ture dalyviai suko ES ruletę, o ketvirtajame dalyvių laukė muzikinis turas.

Susumavus visų turų rezultatus apdovanotos prizines vietas laimėjusios  komandos. Trečioji vieta atiteko komandai „JKL#1“, antroji vieta – komandai „(Ne) žiniukai“. Žinių ringo čempione paskelbta komanda „G būrys“.

Renginių programą finansavo Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje ir Lietuvos kultūros taryba.

Daugiau nuotraukų čia

Liudmila Nausėdienė, Dalia Vasiliauskytė

Spausdinti
Facebook komentarai