Laukdami knygos „Skudurinukė“ pristatymo vaikai kūrė lėles

Gegužės 12 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Grabupių filiale vyko knygos ,,Skudurinukė“ pristatymas, dalyvaujant autorei Ignei Zarambaitei. O prieš savaitę, gegužės 5-ąją, surengtos ir skudurinių lėlių gamybos kūrybinės dirbtuvėlės.

Dauguma jaunųjų bibliotekos skaitytojų jau buvo skaitę knygelę ,,Skudurinukė“. Sužinoję, kad gegužės 12 dieną juos aplankys knygelės autorė Ignė Zarambaitė, pasiraitoję rankoves vaikai dar likus savaitei iki susitikimo kibo siūti skudurines lėles. Pradžioje tai daug kam pasirodė nelengva, bet bibliotekininkė, pasiruošusi reikiamų priemonių (adatų, siūlų, įvairių medžiagų atraižų), parodė, kaip pasidaryti iškarpas, kaip jas išsikirpti ir susiūti. Edukacinio užsiėmimo dalyviai pasiuvo daug linksmų skudurinių lėlių. Vaikai džiaugėsi savo sukurtomis lėlytėmis, o patys jauniausieji jas nuspalvino, iškirpo ir priklijavo ant storo popieriaus lapo. Taip atsirado linksmų skudurinių lėlių parodėlė.

Tuomet visi laukė knygų autorės, bibliotekininkės Ignės Zarambaitės. Laukdami skaitė ir kitas jos knygeles. Ir pagaliau sulaukta gegužės 12-osios. Visą rytą vaikai su nekantrumu klausinėjo, kada atvažiuos rašytoja. Susitikimas su Igne Zarambaite buvo šiltas, vaikai noriai klausėsi autorės pasakojimo apie jos darbą, kūrybą ir, svarbiausia, jiems labai patiko ne tik knygos bet ir autorės pasiūti knygos personažai – lėlės Elija bei Skudurinukė. Vaikai uždavė labai daug klausimų, į kuriuos renginio viešnia vos spėjo atsakinėti. Padovanojusi jauniesiems skaitytojams knygučių, išdalinusi autografus ji pažadėjo vėl ir vėl apsilankyti bibliotekoje, atvežti naujų savo sukurtų knygučių.

 

Ingrida Petrikauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Grabupių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai