Elektros vartotojams pristatyta savitarnos svetainė „Gilė“

Liepos 12 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vyko susitikimas su AB ESO („Energijos skirstymo operatorius“) darbuotojais, diskutuota elektros klausimais.

Klaipėdos 3-ios apskaitų grupės vadovas Saulius Laurinaitis ir „Gilės“ vadybininkė Agnė Grigalauskaitė susirinkusiems pristatė savitarnos svetainę www.manogile.lt.

„Gilė“ – tai paslaugų centras, jungiantis klientų aptarnavimo paslaugas klientų aptarnavimo skyriuose, telefonu bei savitarnos paslaugų svetainė. Savitarnos svetainėje www.manogile.lt klientai gali ne tik valdyti dujų ir elektros sutartis, bet ir deklaruoti rodmenis, atsiskaityti už elektrą ir dujas bei visas kitas komunalines paslaugas – vandenį, šildymą, šiukšlių išvežimą, namų bendrijos paslaugas, sumokėti už telefoną, internetą ar televiziją, greitojo kredito ar draudimo įmoką.

Naudotis „Gilės“ paslaugomis verta todėl, kad tai yra patogu. Svetainėje www.manogile.lt vienu mokėjimu galima apmokėti visas savo komunalines ir asmenines sąskaitas, išspręsti visus su dujomis ir elektra susijusius klausimus. Svetainėje galima matyti mokėjimo ir deklaravimo istoriją.

Registruojantis šioje interneto svetainėje reikia prisiminti vieną slaptažodį ir žinoti vieną svetainę. Būtina turėti elektroninį paštą, įvesti kliento kodą ir asmens kodą. Prisijungti prie svetainės galima per el. valdžios vartus, el. bankininkystę arba pagal sudarytą sutartį.

Deklaravimo skiltyje galima įrašyti ne tik savo, bet ir kitų asmenų sutarties duomenis, taigi yra galimybė apmokėti kelių asmenų sąskaitas.

Pravartu buvo sužinoti ir tai, kad laikinai nesinaudojant objektu ir 2–3 mėnesius nemokant už elektrą, apie tai būtina pažymėti savitarnos svetainėje www.manogile.lt arba pranešti telefonu 1802. Kitu atveju vartotojas gauna skolos lapelį.

Išmaniąją programėlę „Gilė“ galima atsisiųsti į savo mobilųjį telefoną ir visas paslaugas gauti būnant bet kur, kur yra interneto ryšys. Šiuo metu išmaniąja programėle galima atsiskaityti tik už elektrą bei dujas.

 

Žaneta Jokužytė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
vyresn. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai