Literatūros popietė su Astrida Lindgren

Lapkričio 14 dieną švęsime švedų vaikų rašytojos, vienos žymiausių pasaulyje, Astridos Lindgren 110-ąsias gimimo metines. Garbinga dama, gyvenusi ir rašiusi ne itin rimtai, sukūrė tokius legendinius personažus kaip Pepė Ilgakojinė, Karlsonas, Emilis iš Lionebergos ir daugelį kitų, kurie žavi vaikus visame pasaulyje.

Lapkričio 10 d. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Pašyšių filiale lankėsi Juknaičių pagrindinės mokyklos Pašyšių skyriaus mokinukai. Kartu su mokytojomis ir bibliotekininke jie paminėjo žinomos rašytojos gimtadienį. Popietės metu bibliotekininkė supažindino vaikus su autorės biografija, kūryba, pristatė Astridos Lindgren knygų parodėlę. Dalyviai visi kartu virtualiai aplankė Švedijoje veikiantį parką „Astridos Lindgren pasaulis“. Parke įkurtas mini miestelis, apstatytas nedideliais pasakų nameliais. Teritorijoje yra 14 atskirų aikštelių, kur galima atpažinti žymiausių Astridos Lindgren knygų herojų aplinką – Pepės Ilgakojinės vilaitę, Karlsono stogą, Emilio Katthultą, Madikės sodybą, Pramuštgalvių gatvę, Plėšikų pilį, Erškėtrožių ir Vyšnių slėnius, kt. Visi namai, sodybos, aplinka – tarsi nužengę iš rašytojos knygų, nes sukurti remiantis jos kūriniais. Tiesa, nameliai yra gerokai mažesni nei realiame pasaulyje, nes suaugusieji į juos gali patekti tik gerokai susilenkę.

Popietės metu vaikai žiūrėjo animacinį filmuką ,,Karlsonas, kuris gyvena ant stogo“, dalijosi įspūdžiais, aptarė kitus matytus filmukus, skaitytas Astridos Lidgren knygas. Visi kartu piešė ilgą kalėdinę kojinę, kurią dovanos Pepei Ilgakojinei.

Kupinos vaikiškų nuotykių, pokštų ir išdaigų, pilnos paslapties, išgalvotų nepaprastų istorijų Astridos Lindgren knygos išverstos daugiau nei į 100 kalbų ir džiugina viso pasaulio jaunuosius bibliotekų skaitytojus. Su dideliu susidomėjimu jas skaito ir Pašyšių bibliotekos lankytojai.

 

Danutė Adomavičienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Pašyšių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai