„Proza skaitoma rudenį“ – tradicinė literatūros šventė Švėkšnoje

Šį kartą ji dedikuota žymaus, bet anksti mus palikusio kraštiečio prozininko Antano Ramono (1947–1993) atminimui. Ta proga lapkričio 9 d. į Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Švėkšnos filialą iš Vilniaus atvyko grupė buvusių A. Ramono bendradarbių, dirbusių žurnale „Metai“ (pavadinimą žurnalui, kuris kažkada vadinosi „Pergalė“, pasiūlė A. Ramonas), bei kolegų: redaktorius, poetas Antanas Šimkus, rašytojai Mindaugas Milinis, Juozas Šikšnelis, Laura Sintija Černiauskaitė, Birutė Jonuškaitė. Jie prisiminė kolegą bei pristatė žurnalą. Prisiminimais apie rašytoją dalijosi jo brolis Regimantas Ramonas.

Niekas net nedrįsta abejoti, kad gera proza skaitoma ištisus metus – žiemą spaudžiant speigams, pavasarį siaučiant peršalimo ligoms, vasarą lepinantis paplūdimiuose ir, suprantama, rudenį, kai anksti pradeda temti. Taigi tai yra ne teiginys, o šventės pavadinimas. Šventės, kai sukrunta prozos rašytojai ir skrebena plunksnas, baksnoja kompiuterių klaviatūras, kurdami trumpus tekstus konkursui „Balti praėjusios vasaros debesys“. Patyrę prozos meistrai varto savo kūrybinį kraitį, ieškodami, ką paskaityti susitikimuose su gerbėjais.

Ši literatūros šventė jau šeštus metus sulaukia vis didesnio populiarumo ir gausios dalyvių auditorijos, tad bibliotekos patalpos tapo ankštos, renginį teko perkelti į Tradicinių amatų centro salę.

 

Danutė Litvinienė, Danutė Šneideraitienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Švėkšnos filialo bibliotekininkės

Spausdinti
Facebook komentarai