Pilietiškumo ir tautiškumo link

Šilutės vaikų darželių, mokyklų auklėtiniai – geranoriški F. Bajoraičio viešosios bibliotekos socialiniai partneriai. Pastarųjų svečiais jau nepavadinsi. Jie yra įvairiausių veiklų bendraautoriai, bibliotekos durys jiems visada atviros. Jų paruoštos edukacinės, skaitymo, meninės, kt. programos džiugina ne tik bibliotekos jaunuosius lankytojus, bet ir jos svečius.

Šiuo įvairių interaktyvių pramogų suteikiančiu technologijų laikmečiu neturime pamiršti, kad biblioteka – tai knygų namai, čia pirmumas teikiamas knygai, žodžiui. Taip jaunoji karta aiškiau suvokia tautiškumo ir pilietiškumo sąvokas.

Sausio 12 d. Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje lankėsi vaikų darželio „Raudonkepuraitė“ „Zuikių“ grupės auklėtiniai (pedagogės Irena Gvildienė ir Janina Starovoitovienė, auklėtojos padėjėja Dalia Rudavičienė). Viešnagės tikslas – padėti vaikams suprasti Laisvės gynėjų dienos prasmę, papasakoti apie žuvusius už Lietuvos laisvę, ugdyti pagarbą jų atminimui.

Šios svarbios datos įvykiams atminti bibliotekoje vyko trijų turų interaktyvi viktorina „Tas vardas – Lietuva“, kurioje dalyvavo Pamario pagrindinės mokyklos 3b (vadovė Virginija Macijauskienė) ir 3c klasės (vadovė Laima Akucevičienė) mokiniai. Žvakučių šviesoje dalyviai tylos minute pagerbė kritusius už Lietuvos laisvę.

Viktorinoje dalyvavo net šešios komandos: „Lietuvaičiai“, „Patriotai“, „Tėvynainiai“ „Gediminaičiai“, „Didvyriai“ ir „Lietuvos sargai“ su šešiais komandų kapitonais. Iškilios dienos išvakarėse buvo nuspręsta, kad nugalės draugystė. Vis tik, kad būtų daugiau azarto, paskelbtos trys nugalėtojų komandos: „Patriotų“ (I vieta, 3c klasė), „Gediminaičių“ (II vieta, 3b klasė) ir „Didvyrių“ (III vieta, 3b klasė).

Viktorina suteikė galimybę vaikams prisiminti ar naujai išgirsti Lietuvos istorijos faktus, daugiau sužinoti apie gimtąją kalbą, lietuviškus simbolius, muziką, kt.

 

Liudmila Nausėdienė, Vita Gerulienė

 

Spausdinti
Facebook komentarai