Emeritai – šimtmečio išminties lobis

Sausio 11 d. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filiale vyko susitikimas su Kintų pagrindinės mokyklos mokytojais emeritais. Į susitikimą atvyko kas su saldainiais, kas su obuolių pintinėle, kas su eilių knygele. Tad ir susitikimas prasidėjo eilėmis – padėkos žodžiais. Susitikimas vyko simbolinėje vietoje – knygų namuose, juk ir mokytojus visą gyvenimą lydėjo knygos. Nenuostabu, kad ir mokytojų vardai įrašyti knygoje „Lietuvos tūkstantmečio mokytojai Klaipėdos apskrityje“.

Susitikimo metu prisimintas ir pažiūrėtas 2011 metais vykdyto projekto „Bibliotekos pažangai“ konkurso „Skaitmeniniai bendruomenių pasakojimai“ metu kintiškių sukurtas filmas „Kintai – pasaulio kraštas“.

Mokytojams pristatyta virtuali fotografijų paroda, kuri leido paklajoti po prisiminimų pasaulį, sugražino pamirštas akimirkas. Nuotraukos atrinktos iš asmeninio mokytojos Reginos Gumuliauskienės archyvo ir bibliotekos archyvo.

Uždegtos žvakės ir tylos minute pagerbti amžinybėn išėję mokytojai. Susitikimas baigėsi eilėmis. Emeritas Stanislovas Juozapas Būdvytis deklamavo Bernardo Brazdžionio eiles „Lietuvos vardas“ ir „Per pasaulį keliauja žmogus“.

 

Vitalija Vyšniauskienė,
F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Kintų filialo vyresn. bibliotekininkė

 

Spausdinti
Facebook komentarai