Literatūriniai užsiėmimai ,,Naminuko palėpėje“

Jau trečius metus Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Pašyšių filiale veikia neformalaus vaikų švietimo būrelis ,,Naminuko palėpė“. Visus metus, du kartus per savaitę, vaikai ir jaunimas gali dalyvauti įvairiuose kūrybiniuose, edukaciniuose, literatūriniuose užsiėmimuose.
Graži draugystė sieja Pašyšių biblioteką ir Juknaičių pagrindinės mokyklos Pašyšių skyriaus mokinukus. Jie kartu su mokytojomis Laima Stoniene ir Giedre Elvyra Šerpytyte yra aktyvūs būrelio nariai.
Pirmasis šių metų susitikimas ,,Seniai seniai gyveno Šarlis Pero“ vyko sausio 16 dieną. Užsiėmimo metu vaikai kartu su bibliotekininke aptarė žymaus pasakininko gyvenimą ir kūrybą. Visi kartu žiūrėjo animacinį filmuką ,,Batuotas katinas“. Mokytojos ir vaikai pristatė populiariausias jo pasakas, aptarė knygučių iliustracijas, piešė pasakų personažus.
Sausio 26 d., užsiėmimo ,,Dundulis dunda akivaro tiltais“ metu, paminėtos vieno žymiausių vaikų poeto, daugybės eiliuotų pasakų, poemų, eilėraščių rinkinių autoriaus, vertėjo Martyno Vainilaičio 85-osios gimimo metinės. Vaikams pristatytos rašytojo knygutės, džiuginančios bibliotekos jaunuosius skaitytojus ir šiais laikais. Papasakota apie Vaitakarčmio kaime (Varėnos r.), sodyboje, kurioje poetas beveik tris dešimtmečius vasarodavo ir semdavosi įkvėpimo iš nuostabios apylinkių gamtos, 2008 m. įkurtą M. Vainilaičio muziejų ir pasakų herojų skulptūrų parką. Minėtoje sodyboje poetas sueiliavo nepakartojamus kūrinius vaikams. Literatūros popietės metu vaikai kartu su mokytoja skaitė M. Vainilaičio eiles, jas analizavo, ieškojo panašumų ir skirtumų tarp prozos bei poezijos. Vaikai klausėsi dainelių, sukurtų pagal poeto eilėraščius.
Užsiėmimų „Naminuko palėpė“ metu vykusios literatūros popietės paskatins vaikus domėtis skaitymu, lietuvių ir užsienio autorių knygomis, tobulins rišlios kalbos įgūdžius ir formuos teigiamą požiūrį į skaitymą.

 

Danutė Adomavičienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Pašyšių filialo bibliotekininkė

 

 

Spausdinti
Facebook komentarai