Užgavėnių linksmybės Grabupiuose

Vasario 13 d., antradienį, mokyklos kiemelyje vyko bendras Grabupių kaimo bendruomenės, Šilutės Žibų pradinės mokyklos Grabupių skyriaus ir Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Grabupių filialo renginys – Užgavėnių šventė ,,Žiema,  žiema, eik iš kiemo“.

Šventė prasidėjo grojant  akordeono muzikai.  Eisenoje visi dalyviai barškėdami, tarškėdami subėgo į šventės vietą, prie paruošto kūrenti laužo ir labai gražios Morės. Buvusi mokyklos darbuotoja Danguolė Čeliauskienė, pasipuošusi skrybėle,  kartu su čigonėle žaliais plaukais sukvietė visus į ratą pašokti aplink Morę, pažaisti Užgavėnių žaidimų, patrepsėti, paploti ir  padainuoti.

Įpusėjus šventei įbėgo Lašininis ir Kanapinis. Jie įdomiai prisistatė, padeklamavo eilėraščių ir pakvietė traukti virvės, norėdami išsiaiškinti, kurio komanda nugalės. Laimėjo Kanapinio komanda. Lašininis nusiminęs krito ant tirpstančio sniego ir verkė, kad jo galios, kaip ir žiemos, baigėsi. Kanapinis nudžiugęs pakvietė deginti Morę, tuo pačiu į laužą sumesti blogas mintis, blogus darbus, blogus žodžius ir pyktį. Laužo šiluma sušildė ir mažus, ir didelius. Šventės dalyvius užliejo gera nuotaika. Norėdami greičiau sulaukti pavasario visi garsiai sušuko: „Žiema, žiema, eik iš kiemo“. Skambėjo Užgavėnių dainelės, žaisti žaidimai.

Šventės pabaigoje sudainuota Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui skirta daina. Bendruomenės seniūnaitis pakvietė pasivaišinti gardžiu šiupiniu, skaniais blynais bei  žolelių arbata.

Išdainavę visas dainas, sočiai Užgavėnių valgių prisivalgę šventės dalyviai dar ilgai nesiskirstė, bendravo, kalbėjosi, juokavo, fotografavosi ir dėkojo seniūnaičiui Gintarui Žulkui bei visiems, prisidėjusiems gaminant Užgavėnių vaišes ir kuriant šventę.

 

Ingrida Petrikauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Grabupių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai