Bikavėnuose skambėjo eilės Lietuvai

Vasario 15 d. Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Bikavėnų filialo bibliotekininkė sukvietė gyventojus į Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimo renginį. Džiugu, kad į biblioteką nepabūgo atvykti gripo dar nepalaužti Vainuto gimnazijos Bikavėnų skyriaus ikimokyklinukai, lydimi mokytojos Danguolės Grigalienės.

Susirinkusiems bibliotekininkė trumpai papasakojo apie Lietuvos nepriklausomybės akto paskelbimą. Buvo skaitomos Justino Marcinkevičiaus eilės gimtajam kraštui. Prie bibliotekininkės eilių mielai prisijungė vaikai  ir mamytės,  paskaitę Maironio eilėraštį „Mano gimtinė“.

visi susirinkusieji žiūrėjo filmą „Nepriklausomybės akto kopijos kelionė per Šilutės rajono seniūnijas“. Buvo smagu pamatyti savo krašto žmones, jų pasisakymus apie Lietuvą. Pažiūrėję filmą, vaikai puolė spalvinti Lietuvos trispalvę.

Vidudienis užbaigtas pašnekesiais prie kavos puodelio apie gimtinę ir jos gimtadienį, juk  žmogui šimtas metų yra nemažai, o valstybei – ne tiek ir daug. Kurkime ir saugokime ją kartu.

 

Gintarė Bagdonienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Bikavėnų filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai