Lėlių spektaklis ,,Boružė Liputė“ ir parodos ,,Spalvotas pasaulis“ autorės Ugnės Vindžigelskytės piešimo pamoka

Kovo 16 dieną, minint Tarptautinę teatro dieną, Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Grabupių filiale vyko spektaklis, sukurtas pagal Ilonos Bumbliauskienės ir Ievos Zalepugaitės pasaką ,,Boružė Liputė“. Vaidino Šilutės Žibų pradinės mokyklos Grabupių skyriaus 3–4 klasių mokiniai (mokytoja Drąsutė Vaitkevičienė).

Kelias savaites mokinukai domėjosi teatro menu: kūrė lėles spektakliui, mokėsi vaidinti, skaitė ir repetavo. Spektaklį nuspręsta parodyti ir klasės draugams – 1–2 klasių mokiniams bei ikimokyklinukams ir jų mokytojoms. Prie mokinių prisijungė ir kelios mamytės, močiutė ir tėvelis.

Besiruošiant spektaklio pristatymui kilo idėja pasikviesti Grabupių bibliotekoje eksponuojamos parodos ,,Spalvotas pasaulis“ autorę Ugnę Vindžigelskytę, kuri mielai sutiko pažiūrėti spalvotą pasaką kartu su visais.  Šis edukacinis renginys vyko improvizuotoje pievoje, parodos autorei mokant  naudoti spalvotus flomasterius, pavasario spalvomis piešti labai neįprastus piešinius.

Popietė prasidėjo  skambant dainelei apie boružę. Pagrindinė spektaklio veikėja Boružė Liputė ieškojo savo namų ir patyrė pievoje daugybę nuotykių, susipažino su kitų gyvūnų, žvėrelių namais, su jais kartu išgelbėjo vėžliuką, kurio namas – kiautas, kuris bekeliaudamas buvo apvirtęs aukštyn kojomis.

Visi plojo aktoriams. Vėliau, viešnios U. Vindžigelskytės pamokyti piešti, popietės dalyviai ėmėsi  kurti nuostabius piešinius tema ,,Pavasarėja“. Vaikams labai patiko šis smagus užsiėmimas, jie dėkojo darbų autorei už piešimo pamokėlę, klausinėjo jos vairių klausimų. Ugnė vos spėjo atsakinėti į klausimus, tad jai į pagalbą atskubėjo kartu atvykusi mama. Renginio pabaigoje vaikai ir jų mokytojos įteikė Ugnei pavasario ir Velykų simbolį –  hiacintą su margučiu.

 

Ingrida Petrikauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Grabupių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai