Popietėje „Pasakų pasaulyje“ atgijo vaikų pamėgti personažai

Balandžio 2-oji – garsaus pasakininko Hanso Kristiano Anderseno gimimo diena. Nuo 1967 metų pasaulyje ji minima ir kaip Tarptautinė vaikų knygos diena. Ši data Šilutės rajono savivaldybės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filiale paminėta balandžio 3 d. Gražų pavasario rytą į biblioteką susirinko Kintų pagrindinės mokyklos ikimokyklinės grupės „Boružiukai“ ugdytiniai bei jų auklėtojos.

Popietės pradžioje bibliotekininkė papasakojo vaikams, kokia diena minima ir pakvietė juos patogiai įsitaisyti sėdmaišiuose bei laukti stebuklo.  Taip ir atsitiko. Lyg iš pačių knygų iššoko pasakų personažai: Snieguolė, Pepė Ilgakojinė ir Piratė. Su džiaugsmu vaikai pasitiko jiems paruoštą siurprizą. Pasakų veikėjai kalbėjo, kad  gyvena bibliotekoje tarp knygų ir laukė šios dienos, kada galės susitikti su  vaikais. Minėti personažai papasakojo, iš kokių knygelių atkeliavo. Piratė  pasekė vaikams lietuvių liaudies pasaką „Saulė, mėnulis ir vėjas“, Pepė Ilgakojinė skaitė lietuvių pasaką „Kelionė į pasaulio kraštą“, o Snieguolė sekė Eduardo Mieželaičio eiliuotą pasaką „Zuikis Puikis“.

Susirinkusieji žiūrėjo ir klausėsi „Kakės Makės netvarkos nykštuko dainelės“, darė „Piratų mankštą“ ir žiūrėjo keletą animacinių filmukų, sukurtų pagal pamokančias pasakėles. Baigiantis popietei vaikams buvo pasiūlyta nupiešti mėgstamiausią pasakos personažą.

Pasakų personažai aplankė ir Kintų pagrindinės mokyklos darželio „Saulučių“ ir „Zuikučių“ grupių ugdytinius. Vaikai kartu skaitė pasakas, šoko ir žiūrėjo animacinį filmuką.

 

Vitalija Vyšniauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Kintų filialo vyresn. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai