Laimutės Mataitienės poezijos popietė ir fotografijų paroda

 

Balandžio 6 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filiale vyko Laimutės Mataitienės fotografijos darbų  parodos „Pamario kaštas“ pristatymas, autorės literatūrinės kūrybos skaitymas. Muzikos garsais ir gražiausiomis melodijomis dalinosi muzikos mokytoja iš Klaipėdos Irena Pranauskienė.  Eiles iš knygos „Lapkritys“ ir rankraščių skaitė ne tik bibliotekininkės ir autorė L. Mataitienė, bet ir Kintų pagrindinės mokyklos mokinės Urtė Šimonytė, Inelda Liekytė ir Kintų bendruomenės pirmininkė Sigita Kasparavičienė. Kaip ir per kiekvieną poezijos renginį emeritas Stanislovas Juozapas Būdvytis pademonstravo nuostabią atmintį padeklamuodamas keletą autorės eilėraščių.

Visiems buvo gera pamatyti Pamario krašto vaizdus, užfiksuotus fotografijose, klausytis eilių  skambant nuostabiems smuiko garsams. L. Mataitienė grožį ir gėrį mato visur – gimtinės griovyje ir takelyje, gėlėje ir paukštelyje, visoje ją supančioje aplinkoje.

Poetė buvo visų šiltai sutikta, pasveikinta ne tik draugų ir artimųjų. Sveikinimo žodžius ir dovanas įteikė Kintų Vydūno kultūros centro direktorė Rita Tarvydienė. Autorė visiems norintiems dovanojo savo kūrybos knygą.

 

Vitalija Vyšniauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Kintų filialo vyresn. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai