Skaitmeninio raštingumo mokymuose senjorai mokėsi naudotis elektroniniu paštu


Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Gardamo filiale balandžio 12 dieną senjorams surengti skaitmeninio raštingumo mokymai „Kas yra elektroninis paštas, kokia jo nauda bibliotekos skaitytojui“.

Susirinkę mokymų dalyviai pirmiausia buvo supažindinti su planšetiniais kompiuteriais, gautais vykdant projektą „Senjorai ir skaitmeninės technologijos”, kurį įgyvendina asociacija „Viešieji interneto prieigos taškai“ kartu su partneriais iš Vokietijos, Ispanijos ir Rumunijos.

Bibliotekininkė padėjo kiekvienam senjorui susikurti savo elektroninį paštą. Vėliau buvo mokoma juo naudotis, išsiųsti elektroninius laiškus, gautus laiškus peradresuoti ir išsiųsti kitam adresatui, tvarkyti gautus laiškus: juos skirstyti į katalogus, kopijuoti, spausdinti ir t. t.  Susirinkusieji sužinojo, kaip siųsti ir gauti priedus  – prie laiškų pridėtą papildomą informaciją: skaitmenines nuotraukas, piešinius, įvairius dokumentus, muzikinius ir vaizdo failus. Dalyviams papasakota apie elektroninio pašto privalumus. Elektroniniu paštu greitai perduodama informacija, galima siųsti ir gauti laiškų priedus, taupomas laikas ir lėšos, laiškus nesudėtinga saugoti ir rūšiuoti.

Mokymuose dalyvavę senjorai yra ir bibliotekos skaitytojai, todėl kiekvieno skaitytojo registracijos kortelė buvo papildyta įrašius susikurtą elektroninį paštą. Juo naudodamiesi skaitytojai galės užsisakyti ar rezervuoti bibliotekos leidinius internetu ir gauti priminimus apie tai, kad reikia grąžinti leidinius.

 

Diana Formanikaitė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Gardamo filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai