Lietuvių kalbos pamokoje dalintasi mintimis apie perskaitytą ir dar neskaitytą knygą

Balandžio 12 d. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filiale lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Nijolė Sodonienė vedė netradicinę lietuvių kalbos pamoką „Laisvalaikio skaitymai – perskaityta ir dar neskaityta  knyga“ Kintų pagrindinės mokyklos 9 klasės mokiniams.

Devintokai Vakaris ir Karolis, naudodamiesi skaidrėmis, kalbėjo apie perskaitytas knygas. Bendraklasiai jiems pateikė klausimų ir vertino pristatymą pagal kriterijus lentelėje. Bibliotekininkė Vitalija Vyšniauskienė priminė, kad pagal mokymosi programą devintokai turi perskaityti Ievos Simonaitytės romaną „Aukštujų Šimonių likimas“ ir  kad kiekvienas šią knygą gali pasiimti po pamokos.

Kitas pamokos laikas buvo skirtas savarankiškam darbui apie dar neskaitytą knygą. Bibliotekininkė iš anksto parinko knygų, rekomenduojamų skaityti tokio amžiaus jaunuoliams. Mokytoja Nijolė Sodonienė skyrė užduotį: ką sužinome pavartę knygą? Mokiniai per 10 minučių turėjo pasiruošti – remdamiesi viršelio, anotacijos, turinio žiniomis 5–7 sakiniais apibūdinti pasirinktą neskaitytą knygą. Kiekvienas pagal pasirašytą planelį (ką kalbės, ką svarbiausia pasakys, kad sudomintų bendraklasius) apibūdino pirmą kartą į rankas paimtą knygą.

Džiugu, kad po pamokos buvo nemažai devintokų, kurie iš apibūdintų knygų pasiėmė juos sudominusią skaityti laisvalaikiu.

 

Vitalija Vyšniauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Kintų filialo vyresn. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai