Jaunieji knygos draugai kartu su bibliotekininkais mini Nacionalinę bibliotekų savaitę

Balandžio 25 d., Lietuvos nacionalinės bibliotekų savaitės „Kartu mes kuriame ateitį“ proga, jauniesiems Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos lankytojams pristatyta Rūtos Dzin interaktyvi knyga „Peliūnės vasara“. Knygelę sudaro 11 puikių trumpų istorijų, kurios iliustruotos dar nuostabesnėmis iliustracijomis, o kiekvieną istoriją papildo kompozitoriaus Sigito Mickio kurtos, Nedos Malūnavičiūtės įdainuotos melodijos. Jas išgirsti galima parsisiuntus išmaniąją programėlę „Peliūnės dainelės“.

Šią knygelę pristatė mėgėjų teatro režisierė, pedagogė, rusniškė, keturių šaunių vaikučių mama Daiva Plikšnienė. Knygos pristatymo metu Šilutės M. Jankaus pagrindinės mokyklos pirmokams (mokyt. Rasa Dulkienė) renginio vedėja skaitė ir pasakojo apie knygoje vaizduojamo pagrindinio personažo Peliūnėlio gimimą, nes tai buvo pats džiaugsmingiausias įvykis Peliūnės gyvenime.

D. Plikšnienė vaikams surengė dirbtuvėles, kurių metu vyko artimas bendravimas apie Peliūnę ir jos vaikelį. Dalyviai sužinojo daug pamokančių dalykų: kokia atsakomybė yra auginti savo atžalas, apie pasaulio grožį ir tykančius pavojus, apie savo smalsaus vaikelio ugdymą, draugystę, liūdesį, meilę ir pasitikėjimą. Dirbtuvėlių metu padarytus darbelius renginio dalyviai padovanos savo mamytėms.

Balandžio 26 d. Šilutės vaikų darželio „Gintarėlis“ auklėtiniai (vad. Loreta Vilkienė, Nijolė Daugirdienė, Danguolė Čeliauskienė) F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje parodė muzikinę vaidybinę improvizaciją „Pavasario saulė prašvito meiliai“ (Maironis). Pavasariu alsuojanti vaikų programa jaunuosius žiūrovus įsuko į džiaugsmo sūkurį. Skambėjo dainelės, sukosi rateliai, šmirinėjo gandrai, nuo kurių slėpėsi varlės, o spalvoti pavasariniai žiedai ir bitutės visus akino kostiumų grožiu.

Kartu su atlikėjais smagiai leido laiką Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos 1c klasės mokiniai (mokyt. Edita Šeputienė) ir Šilutės lopšelio-darželio „Pušelė“ auklėtiniai (auklėt. Vitalija Petronytė).

 

Vita Gerulienė,
Liudmila Nausėdienė

Spausdinti
Facebook komentarai