Literatūrinė-kūrybinė popietė „Visos gėlės tau, mamyte“

Gegužės pirmąjį sekmadienį švenčiama Motinos diena – viena gražiausių pavasario švenčių.

Šią dieną visi skubame pasveikinti mylimas ir brangias mamas. Kvapniausi žiedai, skambiausi žodžiai, gražiausios eilės tądien būna skiriami mamoms. Sakoma, kad Mama – gražiausias žodis, kurį ištaria žmogaus lūpos.

Šia proga Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Bikavėnų filialo bibliotekininkė gegužės 2 dieną pakvietė jaunuosius skaitytojus į literatūrinę-kūrybinę popietę „Visos gėlės tau, mamyte“. Visi, norintys pasveikinti savo mamas ir pradžiuginti jas išskirtinėmis dovanomis, turėjo pasukti galveles, kokią techniką darbeliams kurti pasirinks – pieš ar lipdys. O gal sukurs savo mamai eiles? Kūrybinis procesas vaikams buvo malonus užsiėmimas, atsipalaidavimo būdas. Mažomis rankelėmis sukurti atvirukai pradžiugins jų brangiausius žmones Motinos dienos proga.

Paruošę dovanas vaikai bibliotekoje ieškojo lietuvių rašytojų eilėraščių apie mamą. Išsirinkę eilėraščius juos skaitė ir patinkamą posmelį užrašė ant darbelio, skirto savo mamytei. Saulėta popietė prabėgo greitai ir turiningai.

 

Gintarė Bagdonienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Bikavėnų filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai