Popietė „Diena su augintiniu“

Ar dažnai pasitaiko į viešąją įstaigą ateiti su augintiniu? Ne? O liepos 26 d. Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje kiekvienas atėjęs su augintiniu buvo priimtas kaip svarbiausias svečias. Šią dieną vaikai, suaugusieji ir jų augintiniai dalyvavo popietėje, skirtoje mūsų mylimiems augintiniams. Popietės tikslas – parodyti visiems susirinkusiems, jog įsigyti gyvūną yra labai paprasta, o juo rūpintis yra ne tik nelengva, bet ir nepigu.

Daugelio žmonių gyvenime svarbią vietą užima jų augintiniai. Ne veltui sakoma, kad apie žmogaus širdį galima spręsti pagal tai, kaip jis elgiasi su gyvūnais. Tad į susitikimą pakviesti mielai atvyko ir VšĮ „Šilutės beglobiai“ savanoriai su direktore Rimute Vismantiene. Savanorė, jaunųjų savanorių kuratorė ir internetinės svetainės puslapio administratorė Ugnė Bertašiūtė papasakojo apie jai mielą, bet nelengvą darbą gyvūnų prieglaudoje, jos sveikus ir suluošintus gyventojus, įstaigos tikslus ir siekius. Buvo įdomu paklausyti, kaip šie padarėliai atsirado prieglaudoje, kaip vardai jiems išrenkami pagal suradimo vietą. Savanorių atsivežti kačiukai pradžiugino jaunuosius popietės dalyvius, kiekvienas turėjo progą paglostyti juos ir pasidalinti savo šiluma bei meile.

Renginyje buvo galima išvysti ir porą parodose dalyvaujančių šunų. Vega Kiaulakienė atvyko su vokiečių mažąja špice Leila, kuri yra Lietuvos jaunių čempionė. Rasa Kontrimienė atkeliavo su mopsu Angelitu – Lietuvos ir Latvijos jaunimo čempionu, Lietuvos suaugusiųjų čempionu. Abu šuniukai atrodė nepriekaištingai prižiūrėti ir mylimi.

Šilta buvo ne tik lauke, bet ir visų širdyse. Mintimis ir prisiminimais mielai dalinosi vieni su kitais. Labai dėkojame poniai Elenai, jautriai pasidalinusiai savo patirtimi apie jos priglaustus kitų nemylėtus gyvūnėlius, apie jų teikiamus džiaugsmus ir vargus. Gera žinoti, kad aplink tiek daug darančių gera žmonių.

Tikriausiai ne tik susirinkusiems popietės dalyviams, bet ir Norui, Keksui, Leilai, Angelitui, Kaštoniui bei daugeliui kitų keturkojų šis susitikimas patiko.

Dėkojame visiems, parėmusiems VšĮ „Šilutės beglobiai“. Tikimės, jog šis susitikimas buvo ne paskutinis.

Ilona Jonikaitė,

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos

Vaikų aptarnavimo skyriaus bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai