Laučių kaimo šventė

Rugpjūčio 25 dieną, šeštadienį, vyko Laučių bendruomenės ir Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Laučių filialo bendrai organizuojamas renginys „Laučių kaimo šventė‘ 2018“.

Renginys pradėtas sportinėmis rungtimis, kurias jau keletą metų rengia UAB „RV plius“ (Renginių vizija), taip garsindama bendruomenę.  Antrus metus iš eilės krepšinio taurę laimėjo Laučių komanda. Pasibaigus krepšinio varžyboms tęsėsi linksmosios rungtys. Vėliau skambėjo Inkaklių kaimo kapelos „Ašvelė“ dainos. Besiklausydami skambių dainų žmonės kartu su kapela galėjo padainuoti, o kas norėjo – pašokti.

Šventės atidarymo metu pasveikinimo kalbą sakė Laučių bendruomenės pirmininkė Sonata Dauskartė bei Šilutės rajono savivaldybės meras Vytautas Laurinaitis, kuris vėliau apdovanojo gražiausių sodybų šeimininkus.  Sveikinimo žodį tarė ir Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Šeputis, kuris apdovanojo Šimtmečio ir vyriausią bendruomenės mokytoją. Šventėje dalyvavo Šilutės seniūnas Raimondas Steponkus,  pasveikinęs Šimtmečio vyriausią skaitytoją ir Šimtmečio moksleivę skaitytoją. Joms įteiktos seniūno ir Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos dovanos.

Priesaiką davė ir krikštą priėmė į bendruomenės gretas įstojęs jaunimas ir naujai išrinkti tarybos nariai. Oficialiai šventė buvo atidaryta nuskambėjus himnui ir pakėlus vėliavą. Šventėje skambėjo Juknaičių moterų vokalinio ansamblio „Vėjūnė“ dainos. Dalyvavo amatininkai iš Šilutės rajono neįgaliųjų draugijos, sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Šilutės viltis“. Keramikas Julius Katauskas vykdė molio edukaciją ir prekiavo molio dirbiniais. Žydrūnas Macnorius šventės dalyviams siūlė pirkti medžio dirbinių ir suvenyrų, Janina Bėtėnienė – dirbinių iš akmenukų.

Vakarą tęsė Sonata Dargytė ir grupė „Nemuno krantai“. Išties  buvo labai smagi šventė, kurioje Laučių kaimo gyventojai turėjo galimybę ne tik pasiklausyti muzikos, pažaisti, dalyvauti įvairiose rungtyse, bet ir pasilinksminti. Šventės pabaigoje dangų nušvietė fejerverkai ir laužas.

Lėšas projektui įgyvendinti skyrė Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija.

 

Sonata Dauskartė,

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos

Laučių filialo bibliotekininkė

 

 

 

     

Spausdinti
Facebook komentarai