Grabupių vaikams ir jaunimui surengtas bepiločių skraidyklių (dronų) pilotavimo užsiėmimas

Rugpjūčio 29 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Grabupių filiale vyko užsiėmimas su bepilotėmis  skraidyklėmis (dronais), įsigytais vykdant Lietuvos kultūros tarybos finansuotą projektą „Jaunųjų technologų akademija“ bibliotekoje“. Šiuo projektu siekiama suburti besidominčius naujausiomis informacinėmis technologijomis Šilutės rajono vaikus ir jaunimą, įtraukti juos į bendrą netradicinę veiklą, skatinti jų saviraišką.

Užsiėmimą vedė Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos bibliotekinių procesų automatizavimo inžinierius Ovidijus Kulda ir vyresnysis bibliotekininkas Tomas Poteliūnas.  Jaunieji Grabupių bibliotekos lankytojai buvo supažindinti  su dronų veikimo ir valdymo principais bei saugaus valdymo instruktažu. Įdėmiai išklausę  informaciją jaunieji grabupiškiai noriai patys pabandė juos valdyti. Dalyviai su dideliu užsidegimu bandė pilotuoti dronus. Jų nenuliūdino net tai, kad viena bepilotė skraidyklė nekilo. Tuomet kreiptasi į užsiėmimo vedėjus, kad jie paaiškintų nesėkmės priežastį.

Vaikai ir jaunimas daug sužinojo apie dronus,  jų sandarą ir funkcijas. Užsiėmimo dalyviai pajuto azartą, kai beveik visos bepilotės skraidyklės, skleisdamos įdomius  garsus, pakilo. Daug džiugesio visiems  suteikė galimybė fotografuoti patikusį kadrą ir jį pasilikti prisiminimui  arba filmuoti, nes drone įmontuota vaizdo kamera ore jį laiko stabiliai ir jis puikiai skrenda.

Pasitaikė ir nenumatytų kliūčių – lietus iš giedro dangaus, tačiau tai netrukdė nuotaikingai tęsti užsiėmimą. Valandėlė prabėgo greitai ir įspūdingai. Dėkojame F. bibliotekoms specialistams už pažintį su naujausiomis technologijomis. Tikimės, kad šis užsiėmimas paskatins jaunuosius bibliotekos lankytojus dar labiau domėtis šiuolaikiniu technologijų pasauliu.

 

Ingrida Petrikauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos

Grabupių  filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai