Raktas į raidyną – atvertos durys į knygų pasaulį

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Saugų filiale visuomet laukiami ne tik nuolatiniai skaitytojai, bet ir svečiai ar būsimi skaitytojai. Kasmet, prasidėjus naujiems mokslo metams, mokyklos slenkstį peržengia nauja moksleivių karta, tad neatsitiktinai kiekvieną rugsėjį į Saugų biblioteką pasisvečiuoti ir susipažinti su ja užsuka Saugų Jurgio Mikšo pagrindinės mokyklos ugdytiniai – pirmokai. Vaikus į biblioteką šį kartą atlydėjo jų mokytoja Rita Pečiulienė.

Pažintinę popietę „Raktas į raidyną“ pradėjo bibliotekininkė Regina Juškienė. Akivaizdu, kad visi mokslai prasideda nuo raidžių pažinimo, trumpai sakant, nuo abėcėlės. Tik pažinus raides galima dėti skiemenis, skaityti žodžius. O tuomet – pirmyn į stebuklingą knygų pasaulį! Pasak mokytojos Ritos Pečiulienės, laukia sunkus darbas – išmokyti vaikus domėtis rašmenimis, pastebėti lietuviškos abėcėlės raidžių skirtumus ir panašumus, o jas pažinus pradėti skaityti.

Saugų bibliotekos bibliotekininkės Regina ir Rasa turėjo aiškų tikslą – papasakoti kaip išsirinkti knygeles, kokioje knygų lentynoje rasti vaikų literatūros. Vaikai supažindinti su knygų skolinimosi bei grąžinimo taisyklėmis, o kad pirmokas taptų tikru skaitytoju jam reikia bibliotekoje įsigyti Skaitytojo pažymėjimą.

Suprantama, kuo anksčiau vaikai pamėgs patį skaitymą, kaip procesą, laisvalaikio praleidimo būdą, tuo turtingesnis bus jų pasaulis, geresni mokymosi rezultatai, o biblioteka džiaugsis pagausėjusiu knygų skaitytojų būriu.

Popietė užbaigta piešimu. Atsisveikinant bibliotekininkės vaikams dovanojo saldainių ir pakvietė kartu nusifotografuoti atminčiai.

 

Violeta Astrauskienė,

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos

Saugų filialo globėja

Spausdinti
Facebook komentarai