Pirmokus Rusnės bibliotekoje sudomino knygos, žaidimai ir pirštinių teatro lėlės

Rugsėjo 13 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Rusnės filialą aplankė Pamario pagrindinės mokyklos Rusnės progimnazijos skyriaus pirmokai su mokytoja Violeta Lengviniene. Aišku, dauguma vaikų jau buvo apsilankę bibliotekoje kartu su tėveliais, vyresniaisiais broliais ir sesėmis ar su darželio auklėtoja. Tačiau šiandien jie atėjo kaip moksleiviai. Nesvarbu, kad jie ne visi pažįsta raides.

Bibliotekininkai edukacinio-literatūrinio vidudienio „Pirmasis žingsnis į knygučių pasaulį“ metu supažindino pirmokus su elgesio bibliotekoje taisyklėmis, bendra tvarka, parodė, kaip išsirinkti norimą knygą ar žurnalą, kaip naudotis internetu. Visa tai įdomu, bet kaip sunku klausytis taisyklių, kai šalia padėtos įvairiaspalvės knygelės, dėlionės, žaidimai, pirštinių teatro lėlės. Vien fotografijų  paroda ko verta. Ir lapiukai, ir briedžiai, ir visi kieme matyti bei visai nematyti svetimų kraštų paukščiai. Gulbės viena kitos kaklą apsivijusios. Įdomu.  Čia  dar bibliotekininkas rodo senas, net devynioliktame amžiuje išleistas knygas. Taip ir norisi  paliesti, pavartyti, panagrinėti. Tačiau viską reikia daryti  nusiplovus rankas, tvarkingai, atsargiai, nes nuo aukštos vaikų literatūros  fondo lentynos visus vaikus stebi bibliotekos knygų Fėja. Ji viską mato, viską atsimena, visus vaikus pažįsta. O taip knieti ir išdykauti, ir garsiai įspūdžiais pasidalinti, o gal ir ilgaplaukę klasės draugę už kasų patempti. Tai bus galima padaryti vėliau, jau ne bibliotekoje. O čia knygelės, jos mėgsta tylą.

Rusnės bibliotekos skaitytojų gretos pasipildė vienuolika naujų skaitytojų. Tikime, kad jie bus aktyvūs, smalsūs ir drausmingi. Gero jiems kelio, turiningo su knyga praleisto laiko.

 

Algimantas Čėsna,

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos

Rusnės filialo bibliotekininkas

Spausdinti
Facebook komentarai