Edukacinė popietė „Pirmieji tapybos ant šilko žingsniai“ Gardamo bibliotekoje

Rugsėjo 20 d. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Gardamo filiale vyko  susitikimas su tautodailininke, mokytoja metodininke Nijole Titiene, kuri yra parengusi ne vieną personalinę parodą. Mokytoja veda mokiniams technologijų pamokas.  Jos mokiniai  yra rajoninių  ir respublikinių technologijų olimpiadų, konkursų dalyviai ir prizininkai. Nijolė Titienė ne tik tapo ant šilko. Jai paklūsta įmantriausi mezgimo ir nėrimo  raštai. Kuria įvairiausius papuošalus iš odos,  karoliukų. Kiekvienas jos darbas yra unikalus.

Edukacinėje popietėje Nijolė Titienė mokė tapybos ant šilko. Šios meno šakos tėvyne laikoma Indija, kurioje jau II amžiuje šilkas buvo dažomas naudojant vaško techniką. Ant šilko buvo tapomi portretai, vėliau pradėta marginti drabužius. Tai gana sudėtingas procesas. Darbas visą laiką kitoks. Tai nenuspėjama kūryba.

Bibliotekoje susirinkusios moterys įdėmiai išklausė tautodailininkės patarimų. Paėmusios  į rankas šilką,  apžiūrėjusios dažų spalvas, jos mintyse nukeliavo ten,  ką norėtų pamatyti savo piešinyje ant šilko. O jau tada prasidėjo kūryba. Spalva keitė spalvą. Šilko gabalėliuose  pamažu atsirado  pirmieji kontūrai,  o vėliau  ir vaizdai.   Laikas prabėgo nepastebimai. Dar neseniai mintyse kilusios idėjos kiekvienai dalyvei virto realybe ir mažyčiu pirmuoju kūriniu.

Edukacinės popietės dalyvės padėkojo mokytojai už kantrybę ir perduotas žinias. Ateityje jos norėtų dar pabendrauti su tautodailininke, pasimokyti piešimo ant šilko paslapčių ir gudrybių, tuomet žengti pirmieji nedrąsūs tapybos ant šilko žingsniai taptų dar tvirtesni.

 

Virginija Langienė,

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos

Gardamo filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai