Susitikimas su karikatūristu Valdemaru Tisaičiu

Rugsėjo 28 d., penktadienį, Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vyko Valdemaro Tisaičio iliustracijų, skirtų Rasos Truikienės eilėraščių knygelei vaikams „Priešaky kelionė“, parodos uždarymas su kūrybinėmis piešimo dirbtuvėlėmis.

Save karikatūristu, piešiančiu šaržus, vadinantis V. Tisaitis pasidalino savo kūrybinėmis mintimis bei patirtimi, gauta iliustruojant knygą vaikams,  su Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos 3 klasės mokiniais (mok. Laima Mačijauskienė).

Iliustruotojas perskaitė vieną eilėraštuką apie vėją iš savo iliustruotos knygelės, kad vaikams būtų lengviau įsivaizduoti, ką reiškia iliustruoti eilėraštį. Jis paprašė vaikų iliustruoti vėją. Užduotis, iš pradžių atrodžiusi paprasta, paėmus į rankas pieštuką tapo sudėtingesnė. Visiems iškilo klausimas, kaip pavaizduoti tai, ko nematai, o tik jauti. Tuomet iliustruotojas padėjo vaikams suvokti, kad vaizduoti vėją gali ir medžio nulenkta šaka, ir lapai, sukdamiesi ratu, ar vanduo, tyvuliuojantis ežere. Susikūrę vaizduotėje savo piešinio vaizdus vaikai kibo į darbą. Piešimo traukai neatsispyrė ne tik mokytoja bei iliustruotojas, bet ir renginio svečias, dailininkas Saulius Šedys.

Tikimės, jog tai ne paskutinė karikatūristo V. Tisaičio paroda F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje. Lauksime kitų jo darbų.

 

Ilona Jonikaitė,

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos

Vaikų aptarnavimo skyriaus bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai