Grabupių bibliotekoje paminėta Europos kalbų diena

Rugsėjo 28-ąją Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Grabupių filiale paminėta Europos kalbų diena. Taip skatinamas įvairių kalbų mokymasis. Bendradarbiaujant su Šilutės Žibų pradinės mokyklos Grabupių skyriaus  mokytojomis Europos kalbų diena kasmet įgauna vis didesnį populiarumą, yra laukiama ir mėgstama mokinių, skatina domėjimąsi ne tik lietuvių kalba, bet ir kitomis kalbomis, mokiniai raginami  skaityti kitų šalių autorių knygas ne tik lietuvių kalba, bet ir tos šalies kalba, kuria yra parašytas kūrinys.  Galima sakyti, kad tai jau tradicinis bibliotekos ir mokyklos renginys, organizuojamas jau kelis metus iš eilės.

Mokiniai, vadovaujami mokytojos Drąsutės Vaitkevičienės, suvaidino pasaką ,,Story about Cindarella“ („Pelenės istorija“) bei padainavo angliškų dainelių.  Susiskirstę į keturias komandas vaikai gavo užduotį. Jiems teko naudojantis internetu nupiešti keturis piešinius, kurių pavadinimai parašyti anglų kalba: Gediminas castle (Gedimino pilis), Eiffel Tower (Eifelio bokštas), Big Ben (Big Benas), Baltic sea (Baltijos jūra). Visos keturios komandos kibo į darbą ir nupiešė tai, kas yra užrašyta lape. Komandos turėjo savo kapitonus, kurie prižiūrėjo, kad užduotis būtų atlikta.

Renginio metu buvo daug juoko ir teigiamų emocijų.  Labai nuotaikingai sudainuotos angliškos dainelės su judesiais.

Paklajoję po pasaulį vaikai sugrįžo į Lietuvą ir paminėjo Sąjūdžio 30-metį. Visi susikaupę peržiūrėjo  filmuką ,,Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžiui – 30 metų“, prisiminė Sąjūdžio istoriją, to meto įvykius Lietuvoje, paskaitė knygučių šia tema ir apžiūrėjo Grabupių bibliotekoje eksponuojamą literatūros parodą ,,Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžiui – 30 metų“.

 

Ingrida Petrikauskienė,
       Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Grabupių filialo bibliotekininkė

 

 

Spausdinti
Facebook komentarai