Jaunimo naktis Kintuose „KosTmosas“

Visą spalio mėnesį Kintų jaunimas ir atviros jaunimo erdvės „Noriu, galiu, darau“ nariai rinkosi Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filiale ir intensyviai ruošėsi tradicinei „Jaunimo nakčiai“. Tai 6-oji jaunimo naktis Kintuose, bet jau 5-tą kartą atvira rajono jaunimui. Tradicinės nakties pavadinimas šį kartą buvo „KosTmosas“.

Spalio 26 dieną Kintų pagrindinės mokyklos daugiafunkciame centre jau nuo pat ryto šurmuliavo jaunimas. Vyko paskutinieji renginio „KosTmosas“ pasiruošimo darbai. Į renginį atvyko bendraamžiai iš Katyčių, Veiviržėnų, Šilutės, Vilkyčių, Juknaičių, Kintų.

Renginį vedė atviros jaunimo erdvės „Noriu, galiu, darau“ savanoriai Paulius ir Deimantė bei Kintų jaunimo klubo nariai.

Jaunimu džiaugėsi ir sveikinimo žodžius tarė Kintų pagrindinės mokyklos direktorė Asta Gužauskienė. Kintų jaunimo pirmininkė Vaida Jucienė dalijosi prisiminimais bei linkėjo jaunimui neišdildomų įspūdžių, gerų emocijų. Kintų bendruomenės pirmininkė Sigita Kasparavičienė linkėjo būti Talentingais, Tolerantiškais, Tvarkingais.

Savo pasirodymą dovanojo jaunimo grupė iš Gargždų „Kofeinas“. Tai grupė, grojanti kartu tik nuo 2018 metų pradžios. Šiuo metu grupę sudaro 4 nariai – visi skirtingi, bet tuo pačiu ir panašūs.

Kintai be vandens neįsivaizduojami, juk šalia yra Kuršių marios, kuriose vasaros sezonu plaukioja labai daug ekstremalų sportą mėgstančių entuziastų. Buriuotojas, VšĮ „Ekstremalus sportas“ atstovas Mindaugas Čirvinskas mielai sutiko pasidalinti savo patirtimi, papasakoti apie jį jau daugelį metų lydintį vandens sportą, meilę Kintams ir apie tai, kaip jis atsirado Kintuose.

Antrus metus iš eilės organizuojant renginį prisijungia ir Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Informacijos skyriaus specialistai, šiemet jaunimui atvežę azartinį žaidimą „Ruletė“. Dalyviai, susiskirstę į komandas, gerai nusiteikę suko ruletę ir atsakinėjo į klausimus. Žaidėjų laukė nuostabūs prizai. Žaidimą vedė Informacijos skyriaus vyresn. bibliotekininkė Akvilė Tamošiūnė, o jai talkininkavo bibliotekinių procesų automatizavimo inžinierius Ovidijus Kulda.

Visi renginio dalyviai, susitikimo pradžioje susiskirstę į komandas („Marsas“, „Saturnas“, „Merkurijus“, „Venera“, „Jupiteris“, „Uranas“, „Neptūnas“) dalyvavo įvairiuose užsiėmimuose – kūrybinėse stotelėse. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filiale vyko kūrybinė stotelė „Liūtas“. Bibliotekoje kiekviena atvykusi komanda buvo padalijama į dvi dalis. Vieni komandos nariai savo fantaziją ir kūrybiškumą panaudojo gamindami erdvėlaivį, o kita komandos dalis kūrė „Jaunimo nakties“ ženklą. Atlikus užduotis stotelėse vyko aptarimai.

Tuo jaunimo naktis dar nesibaigė. Kviestinis svečias, kraštietis Tomas Vaškys, mielai sutiko papasakoti apie savo kūrybinę veiklą ir dalyvauti jaunimo organizuojamoje naktyje. Jis buvo atsakingas už kūrybinę stotelę „Vėžys“. Šios stotelės rezultatas – filmuota medžiaga, kurios jaunimas tikrai su nekantrumu laukia.

Paskutinis jaunimo nakties svečias – DJ ENDRIO, kuris papasakojo apie save, parodė kelią į šokančias žvaigždes ir visiems susirinkusiems dovanojo diskoteką.

 

Vitalija Vyšniauskienė,

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos

Kintų filialo vyresn. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai