Švėkšnoje skaitytojus subūrė šventė „Proza skaitoma rudenį‘2018“

Lapkričio 15 dieną į Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Švėkšnos filialą rinkosi prozos mėgėjai. Juos subūrė tradicinė, jau septintą kartą rengiama, Klaipėdos prozininkų šventė „Proza skaitoma rudenį‘2018“. Šiais metais ji buvo tarptautinė, nes dalyvavo du rašytojai iš Kaliningrado ir viena prozos kūrėja iš Estijos.

Prozą, ypač gerą prozą, skaitome ištisus metus – žiemą, spaudžiant speigams, pavasarį, bundant gamtai, vasarą, ilsintis pajūryje, rudenį, ilgėjant vakarams. Tada sukrunta prozos rašytojai ir skrebina plunksnas, baksnoja kompiuterio klavišus, kurdami trumpus tekstus. Patyrę prozos meistrai varto savo kūrybinį kraitį, ieškodami, ką paskaityti susitikimuose su skaitytojais.

Švėkšnos bibliotekoje savo kūrybą skaitė: Algis Kuklys, Juozas Šikšnelis, Sondra Simanaitienė, Diana Latvytė-Artemis, Borisas Bartfeldas, Olegas Gluškinas, Red Kudu, Dalia Tamašauskaitė, Rita Kairienė.

Anot renginį vedusio Klaipėdos Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos direktoriaus Juozo Šikšnelio, prozos skaitymai Švėkšnoje – tai lyg ir duoklė mūsų kraštiečiui, amžinybėn išėjusiam rašytojui Rimantui Černiauskui. Tai jis prieš septynerius metus subūrė grupę rašytojų ir atsivežė juos į Švėkšną.

Kasmetiniu šventės pavadinimu „Proza skaitoma rudenį“ visai nesiekiama pakeisti skaitytojų įpročius. Greičiau tai yra provokuojantis noras atkreipti dėmesį į skaitymą apskritai.

 

Danutė Litvinienė,

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos

Švėkšnos filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai