Edukaciniame užsiėmime „Informacijos detektyvai“ antrokai pasijuto tikrais sekliais

Lapkričio 23 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vyko edukacinis užsiėmimas „Informacijos detektyvai“, kuriame dalyvavo Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos antrokai (mokyt. Edita Šeputienė). Šis užsiėmimas yra įtrauktas į kultūros paso paslaugų sąrašą.

Užsiėmimo metu vaikai susipažino su bibliotekos veikla, apsilankė visuose jos skyriuose, sužinojo, kaip lentynose yra suskirstytos knygos. Jiems reikėjo surasti Salomėjos Nėries knygą. Vikriai mokinukai sukosi lentynų labirintuose ieškodami žymios lietuvių poetės poezijos rinktinės. O greičiausiai knygą pavyko rasti antrokei Agnei.

Užlipus į ketvirtą aukštą, kur saugomos senos Klaipėdos krašto knygos, vaikams buvo smalsu, kodėl šios knygos parašytos tokiu keistu, gotišku, šriftu, o jų puslapiai pageltę. Visa tai jiems paaiškino bibliotekininkė Virginija Veiverienė. Vaikai sužinojo, kokia vienintelė knyga būdavo visuose lietuvininkų namuose. Tai išgirdus jiems buvo dar įdomiau žvalgytis į senąsias maldaknyges, saugomas bibliotekos Knygos muziejaus vitrinose.

Antroje edukacinio užsiėmimo dalyje vaikai susiskirstė į komandas, išsirinko komandų kapitonus ir gaminosi komandų atributiką. Kiekvienas prisisegė savo vardu pažymėtas korteles. Spalvotos lentelės su užrašytais komandų pavadinimais papuošė stalus. Visos šios atributikos vaikams prireiks gruodžio mėnesį vyksiančiame kitame „Informacijos detektyvų“ edukaciniame užsiėmime.

 

 

Žaneta Jokužytė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Informacijos skyriaus vyresn. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai