Laukiant švenčių – kalėdinė kelionė į pasakų mišką

Žemę užklojus puriam sniegui į širdį pasibeldžia šventinė nuotaika. Kalėdų laukia ir dideli, ir maži. Gruodžio 18 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Grabupių filiale vyko popietė ,,Kalėdinė kelionė į pasakų mišką“, dalyvaujant Šilutės Žibų pradinės mokyklos Grabupių skyriaus mokiniams, jų tėveliams, mokytojoms bei Grabupių gyventojams. Renginys skirtas akcijai „Knygų Kalėdos“.

Popietės metu vyko skaitymai ir kūrybinių darbų kūrimas. Dalyviai turėjo galimybę pamatyti Šilutės meno mokyklos mokinių eksponuojamus nuostabius piešinius (mokyt. N. Jencienė).

Visą savaitę Grabupių bibliotekoje vaikai rinkosi į knygų skaitymo valandėles: buvo skaitomos knygutės, žaidžiami žaidimai, atliekamos įvairios kalėdinės užduotys. Plazdenant žvakės liepsnai skaitytos įvairios pasakos, nuotykių apsakymai. Vaikai rinko labiausiai patikusį parodos piešinį. Visi pasidžiaugė nuostabiais darbais ir dėkojo darbų autoriams už kūrybiškumą bei norą pasidalinti patirtimi. Nuspręsta toliau bendradarbiauti su Šilutės meno mokykla rengiant įvairias parodas bibliotekos lankytojams.

Popietėje prisiminta, kad jau ne vienerius metus vyksta akcija ,,Knygų Kalėdos“ ir kokios jos yra svarbios bibliotekos skaitytojams. Vėliau prasidėjo maža kelionė į kalėdinį mišką. Atbėgęs nykštukas padėjo vaikams skaitant ieškoti miške pasislėpusių pasakų. Visų klasių mokiniai skaitė įvairias pasakas. Pasidžiaugta vaikų sugebėjimais skaityti, net ir patys jauniausi mokiniai jau pradeda jungti raidę prie raidės ir jau greit skaitys kaip jų vyresnieji draugai. Popietės dalyviai pasidžiaugė skaitymu, pasakomis ir nuostabia akcija ,,Knygų Kalėdos“.

Renginio pabaigoje vaikai buvo pagirti už gerus darbelius, jų talentus o prieš ilgai lauktas atostogas vaikai nutarė užauginti eglutę ,,Skaitau ir atostogauju“. Atostogų metu perskaitytos knygutės pavadinimą jie užrašys ant kalėdinio žaisliuko ir šiomis puošmenomis papuoš Kalėdų eglutę, kuri visus džiugins iki Trijų Karalių šventės.

 

Ingrida Petrikauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Grabupių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai