Nuo literatūrinio žaidimo iki virtualių pramogų…

Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje nuo vasario 15 d. iki 21 d. popietėmis vyko žodžių žaidimas „Atverk raidę“. Tai atgimęs žodžių žaidimas, kuris buvo skirtas Lietuvių kalbos dienoms. Tuo siekiama aktualizuoti lietuvių kalbos puoselėjimą, prisiminti puikios, gražios, senovinės kalbos ištakas, kartu su bendraamžiais dalyvauti bendroje veikloje, suteikiančioje gerų emocijų.

Žodžių žaidimą vedė Vaikų aptarnavimo skyriaus bibliotekininkė Kristina Kelmelienė, atrinkusi lietuviškus žodžius ar jų derinius, kuriuos dalyviai turėjo atverti spėdami po raidę.

Keletą dienų vykęs žaidimas padėjo išsiaiškinti laimėtojus. Jie buvo apdovanoti prizais. Vienas iš įsteigtų prizų buvo apsilankymas Lazerių kambaryje, kur užsiėmimą vedė bibliotekinių procesų automatizavimo inžinierius Ovidijus Kulda.

Vasario 21 d. jauniesiems skaitytojams buvo surengtas šachmatų turnyras. Šio smagaus žaidimo nugalėtojais tapo nuolatiniai bibliotekos paslaugų vartotojai Styvenas Meilė ir Juras Reikertas. Jiems įteiktos dovanėlės.

Vasario 27 d. Vaikų lopšelio-darželio „Žvaigždutė“ auklėtiniams (mokytoja Angelina Sadauskienė, auklėtojos padėjėja Rasa Stragauskienė) vyko edukacinė valanda „Labas rytas“. Vaikus pasitiko Pelytė Minė (bibliotekininkė Kristina Kelmelienė). Penkiamečiai lankėsi pirmą kartą, todėl pirmiausia jie buvo supažindinti su biblioteka, vėliau su Pasakų kambariu, kuriame kartu su knygos heroje Pelyte Mine skaitė tradicines ir virtualias pasakas, istorijas. Vaikų dėmesį ypač patraukė virtuali knyga „Peliūnės vasara“ (autorė Rūta Dzin, dainelės Sigito Mickio), kurią visi kartu skaitė ir dainavo. Įdomi jiems buvo ir knyga „Baltijos valdovė“, išleista reginčiųjų ir Brailio raštu. Šios knygos pristatymo metu, dalyviams užrišus akeles, buvo leista patirti kaip žmonės, turintys regėjimo negalią, gali skaityti ir pajusti skaitymo malonumą. Popietės pabaigoje vaikai kartu skaitė muzikinę knygą „Troliai. Muzikinė knyga“, kuri yra ypatinga, su grotuvu ir 3 kompaktiniais diskais, bei knygą „Pelenė“. Pastarąją skaitydami ir vartydami jie susipažino su ypatinga jos forma.

Vaikų pirmoji kelionė Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje baigėsi virtualiomis pramogomis.

 

Ilona Jonikaitė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vaikų aptarnavimo skyriaus bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai