Lietuvių kalbos žinias tikrinosi Nacionalinio diktanto konkurse

Kovo 8-ąją visa Lietuva dalyvavo Nacionalinio diktanto konkurse. Konkursas organizuotas jau dvyliktą kartą. Tradiciškai diktantą buvo galima rašyti mokyklose, bibliotekose, savivaldybių salėse.

Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje diktantą rašė 13 žmonių. Iš jų 2 suaugusieji ir 11 moksleivių: viena iš Šilutės turizmo ir paslaugų verslo mokyklos ir dešimt 8 klasės moksleivių iš Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos, kurias atlydėjo mokyklos bibliotekininkė Daiva Girtautienė. Šiek tiek mažiau nei valandą trukusį diktantą piliečiai rašė ir Traksėdžių, Žemaičių Naumiesčio, Vilkyčių, Vainuto, Švėkšnos, Juknaičių, Pašyšių, Usėnų, Rusnės, Katyčių, Kintų, Švėkšnos, Saugų bei Degučių viešosios bibliotekos filialuose. Iš viso Šilutės rajono bibliotekose diktantą rašė 101 žmogus.

Diktanto dalyviai šiemet rašė Dovilės Filmanavičiūtės tekstą „Odė moterystei“. „Tegul tas tekstas būna mano žinutė jums. Šlovinkit moterį. Neaprėpiamą galybę ir stiprybę. Jos vaikai – visas pasaulis. Ir tegul būna ji pašlovinta ne tik šiandien“, – feisbuke apie savo tekstą rašė D. Filmanavičiūtė. Tačiau diktanto organizatorė Vytautė Šmaižytė paklausta, ar teksto tema specialiai parinkta Tarptautinei moterų solidarumo dienai, atsakė, kad tai – daugiau sutapimas.

Diktanto finalas vyks balandžio 13 d., šeštadienį, 11.00 val. Jame dalyvauti bus kviečiami geriausiai diktantą parašę asmenys (padarę iki 4 klaidų). Nacionalinio diktanto nugalėtojai bus apdovanoti gegužės 7 d. Prezidentūroje.

Konkurso dalyviai varžosi raštingiausio moksleivio, raštingiausio suaugusiojo bei raštingiausio užsienio lietuvio kategorijose.

 

 

 

Akvilė Tamošiūnė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Informacijos skyriaus vyresn. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai