Pasaulinę Žemės dieną bibliotekoje netrūko šurmulio

Kovo 20 dieną minima Pasaulinė Žemės diena. Šis laikas pasirinktas neatsitiktinai, nes tuo metu sulaukiama pavasario lygiadienio, kai dienos ir nakties ilgumas tampa vienodas visuose Žemės rutulio kampeliuose.

Minint Pasaulinę Žemės dieną jau tradicija tapo Kintų pagrindinėje mokykloje surengti integruotų mokomųjų dalykų dieną „Metų virsmas“. Veiklos vyko ir Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filiale.

Pirmokėliams bibliotekoje surengta netradicinė lietuvių kalbos ir matematikos pamoka „Kompiuteris ir sveikata“, kurią vedė mokytoja Irena Šerkienė. Mokiniai papildė savo žinių bagažą apie kompiuterių naudą ir žalą, atliko įvairias užduotis ir pratimus akių nuovargiui šalinti.

Ketvirtokams ir trečiokams bibliotekininkė vedė diskusiją „Kartais tereikia tik pasikalbėti“, skirtą paminėti „Veiksmo savaitę BE PATYČIŲ‘2019“. Ši savaitė kviečia kiekvieną mūsų nepritarti patyčioms, jas stabdyti, skatina tiek vaikus, tiek suaugusius nelikti abejingiems patyčioms ir pasirinkti tą pusę, kuri rodo nepritarimą patyčioms, palaiko ir draugiškai bendrauja su patyčias patiriančiais žmonėmis ir taip stabdo patyčių paplitimą.

Interaktyvų testą „Įveik patyčias“, sudarytą iš 10 klausimų ir keturių kiekvieno klausimo atsakymo variantų, dalyviai atliko visi kartu, aptardami kiekvieną galimą atsakymą. Pabaigusi testą kiekviena klasė gavo įgytas žinias pažymintį diplomą.

Mokiniai žiūrėjo edukacinius filmukus: „Apie patyčias“, „Prieš patyčias“, „Visi skirtingi, visi lygūs“. Peržiūrėjus siužetus vyko jų aptarimas ir diskusija.

 

Vitalija Vyšniauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Kintų filialo vyresn. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai