Robotikos dirbtuvėlės Kintuose

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filiale prasidėjo projekto „Robotų ir savo krašto tyrinėtojai“ įgyvendinimas. Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Šilutės rajono savivaldybė.
Projekto tikslas – telkti ir aktyvinti vietos vaikus, jaunimą ir Kintų seniūnijos bendruomenę, mažinti informacinę, kultūrinę, socialinę atskirtį, kurti inovatyvias paslaugas bibliotekoje, ugdyti pilietiškumą, skatinti saviraišką.
Vienas iš projekto uždavinių – surengti robotikos dirbtuvėles, panaudojant inovatyvias informacines technologijas, ugdant vaikų konstravimo, projektavimo, mechanikos dėsnių įgūdžius. Robotikos dirbtuvėlės skirtos ikimokyklinio amžiaus vaikams ir pradinių klasių mokiniams.
Užsiėmimų metu jaunieji bibliotekos lankytojai bus mokomi konstruoti robotus, naudojantis „LEGO WeDo“ elektronikos konstruktorių rinkiniais.
Kintų bibliotekoje balandžio 2 dieną Kintų pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokiniams buvo pristatyta jau greit pradėsiančių veikti šių dirbtuvėlių veikla. Mokiniai su nekantrumu laukia robotikos užsiėmimų.

Vitalija Vyšniauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Kintų filialo vyresn. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai