Susitikimas su fitoterapeutu Virgilijumi Skirkevičiumi

Balandžio 16 dieną Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filiale vyko paskaita „Gydymas vaistiniais augalais“, kurią organizavo Šilutės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras. Paskaitą vedė fitoterapeutas Virgilijus Skirkevičius.

„Viskas, kas vyksta su žmogumi, vyksta natūraliai, taip ir turi būti“, – paskaitos metu pasakojo V. Skirkevičius. Visos bėdos atsiranda natūraliai, senstant organizmui, kai žmogui trūksta minčių ir kūno judėjimo, kai jį kausto įtampa. Anot fitoterapeuto, reikia kuo daugiau judėti, kvėpuoti, nepasiduoti sunkioms mintims apie gyvenimą, nesirūpinti vien vaikais. Rūpesčiai turi būti, nepabėgsi nuo to, bet su amžiumi į žmogų reikia žiūrėti kaip į draugą, brolį, būti atlaidžiam, pilnam užuojautos. Tai reiškia – nuimti nuo galvos sunkumą, pyktį, pavydą. Jis priminė, kad vidinį mūsų gydytoją gali pažadinti ir malda, tikėjimo dalykai. . Žolininkas papasakojo apie gyvenimo ciklus, natūralų senėjimo procesą, gyvenimą praeitimi ir ateitimi, kai turime gyventi čia ir dabar.

V. Skirkevičius dalyviams rekomendavo ne vieną vaistinių augalų receptą. Jis pasidalijo savo patirtimi gydant vaistiniais augalais. Pasibaigus paskaitai dalyviai uždavė svečiui jiems aktualius klausimus, į kiekvieną žolininkas su malonumu atsakė ir davė patarimų. Visi dalyvavusieji nuoširdžiai dėkoja paskaitos lektoriui už įdomią ir pamokančią paskaitą.

 

Vitalija Vyšniauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Kintų filialo vyresn. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai