Laučių biblioteka pakvipo gėlėmis

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Laučių filiale gegužės 4 dieną vyko Saugų gyventojos Laimutės Fišeraitės-Bočkienės akvarelės darbų parodos „Ieškojimai ir atradimai“ pristatymas.

Parodos autorė į biblioteką atvyko su savo  šeima, mokytoja ir drauge. Parodos autorė trumpai papasakojo apie save, kaip prasidėjo pažintis su jos mokytojomis ir tapymas akvarele. Vėliau Laimutė papasakojo apie piešinius ir pačią akvarelę.

Akvarelė – tai tapybos technika, kai liejama liejama vandenyje ištirpintais itin skaidriais dažais. Akvarele galima lieti net neturint dirbtuvės. Tai galima daryti namuose, pasidėjus popieriaus lapą ant darbo stalo. Kuriant didesnius darbus reikia daugiau erdvės. Akvarelės technika nėra populiari, nes ji yra pigiausia, tačiau ją lieti yra sunku. Tik nebandžiusiems atrodo, kad akvarele lengviau piešti nei aliejiniais dažais. Tapant aliejiniais dažais sugadintą piešinį galima pataisyti, o liekant akvarele, kai užbėga viena spalva ant kitos, tai piešinio nebepataisysi. Akvarelės techniką reikia įvaldyti taip, kad iš karto galėtum lieti taip, kaip reikia. Parodos autorė atviravo, kad ne visados ir jai pavyksta, tenka paplušėti. Parodos pristatymo metu L. Fišeraitė-Bočkienė kalbėjo:  „Kol vieną tinkamą piešinį nulieju, tenka kelis lapus sugadinti.“

Parodos autorė nėra profesionali dailininkė, ji yra mėgėja, retkarčiais užsukanti į Prano Domšaičio galeriją pasitobulinti. Anot autorės, ji recepto neturi, tiesiog viskas išeina savaime.

Renginio pabaigoje visi gavo užduotį kartu nupiešti ir akvarele išlieti pavasarinius žiedus. Šių darbų paroda eksponuojama Laučių bibliotekoje.

 

Sonata Dauskartė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Laučių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai