Nudžiugink nors vieną knygą!

Gegužės 7-oji –  Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena. Šiandien visoje Lietuvoje vyksta akcija „Lietuva skaito“,  kviečiantis dalintis skaitymo virusu. Skaitymo skatinimo akcija vyksta kasmet  (nuo 2015). Šių metų akcijos šūkis yra „Nudžiugink nors vieną knygą!“

Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialas dalyvavo šioje skaitymo akcijoje. Visi rinkosi prie pušyno, esančio prie pat bibliotekos. Tie, kurie negalėjo atvykti, skaitė savo darbo vietose.  Šioje skaitymo skatinimo akcijoje dalyvavo Kintų pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokiniai ir darželio  grupių „Zuikučiai“, „Saulutės“ ir „Boružiukai“ ugdytiniai. Kartu su Kintų pagrindinės mokyklos pradinukais skaityta Mariaus Marcinkevičiaus ir Aušros Kiudulaitės 2017 m. išleista knyga „Draugystė ant straublio galo“, kuri  buvo išrinkta gražiausia knyga vaikams.

Pasibaigus skaitymams vyko kūrybinės knygos dirbtuvėlės. Naudodamiesi instrukcija vaikai pasigamino dramblio voką ir rašė linkėjimus knygai, bibliotekai ar draugui. Juk skaityti, rašyti ir kurti taip smagu! Mes nudžiuginome ne vieną knygą.

Vitalija Vyšniauskienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Kintų filialo vyresn. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai