Miesto gimtadienyje – „Romanso gyvas garsas…“ su atlikėja Liuba Nazarenko

„Meilė – nuostabus jausmas, geriau ją išgyventi, kad ir tragiškai pasibaigusią, nei gyventi be jos. Kuo daugiau kančios, tuo geriau skamba. Taip susiklostė, toks yra mano likimas, tokia manoji romantinė prigimtis. Romansus namuose girdėjau nuo vaikystės, tai buvo natūrali aplinka, kurioje juos dainavo visi. Metams bėgant, romansų žanras mane visiškai pasigrobė, – kuo vyresnis daraisi, tuo labiau supranti, kiek gyvenimo tiesos ir išminties juose yra. Tai muzika – apie išgyvenimus, apie jausmus, apie meilę. Romansų niša nėra labai didelė, šis žanras – tikras keliauninkas, atklydęs iki mūsų iš Ispanijos viduramžių. Man jie artimi gal todėl, kad mano siela tokia romantiškai prakeikta.“ – sako ne vieną romansų plokštelę išleidusi dainininkė Liuba Nazarenko. Lietuvoje gimusi ir augusi, romansų primadona vadinama atlikėja neabejoja, kad asmeninės patirtys šiame žanre ypatingai vertingos.

Tokiais išgyvenimais, pilnutėlėje Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos salėje, savo kūrybinį susitikimą pradėjo žinoma ir mylima romansų karaliene Lietuvoje tituluojama Liuba Nazarenko. Jos koncertinė programa, kaip gimtadienio dovana, skirta Šilutės miestui, miestelėnams ir miesto svečiams. Ši išskirtinė dovana ilgam išliks renginyje dalyvavusių žiūrovų atmintyje. Betarpiškas ryšys tarp atlikėjos ir žiūrovų prasidėjo nuo pirmų jos atliekamų gitaros akordų. Suskambo aksominis balsas, žinomos dainos ir ilgai laukti nereikėjo, kol pasigirdo susirinkusiųjų pritarimo balsai. Pradžioje skambėjo visiems gerai žinomi rusiški romansai, o prasidėjus lietuviškiems romansams, abejingų klausytojų neliko. Romanso žanru atliekamos lietuvių liaudies dainos visus panardino į prisiminimus apie senelių, tėvų susibūrimus, šventes, nes anksčiau ir dabar šios melodijos skamba kiekvienoje lietuvio šeimoje. Romanso žanras ir atlikėjos talentas, balso žavesys pavertė dainas įspūdingu spektakliu. Liuba Nazarenko šilutiškiams dovanojo ypatingą reginį, kuris visus sušildė bendrumo, meilės ir gėrio šiluma. Nuoširdžiais plojimais ir gėlių puokštėmis šilutiškiai dėkojo jau sava tapusiai romansų atlikėjai.

Mylimo miesto gimtadienis bibliotekoje buvo šaunus. Po renginio šilutiškiai ir miesto svečiai dėkojo bibliotekininkams už suteiktą džiaugsmą, jaukią aplinką, pievų gėlių žiedų bei arbatos ir kavos aromatą.

Renginys organizuotas įgyvendinant projektą „Su knyga – į pažinimą“, kurį finansavo Lietuvos kultūros taryba ir Šilutės rajono savivaldybė.

 

Skaitytojų aptarnavimo skyriaus
vyr. bibliotekininkė Liudmila Nausėdienė

Spausdinti
Facebook komentarai