Dirbtuvėlės „Robotika“

Vykdant projektą „Robotų ir savo krašto tyrinėtojai“ Šilutės rajono F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filiale birželio pirmąsias dvi savaites vyko „Robotikos“ dirbtuvėlės.

Dirbtuvėlės „Robotika“ skirta ikimokyklinio amžiaus vaikams ir pradinių klasių mokiniams, bet jose mielai savo jėgas išbando jaunimas ir mamytės su savo mažosiomis atžalomis. Užsiėmimų metu jaunieji bibliotekos lankytojai mokėsi konstruoti su „LEGO WeDo“ elektronikos konstruktorių rinkiniais. Žaisdami su programuojamais konstruktoriais dalyviai mokinosi konstravimo, programavimo, mechanikos dėsnių.  Įgavo projektavimo, kūrybiškumo, bendravimo, sprendimo ieškojimo, konstravimo, testavimo, įgūdžių bei praktinės patirties. Vaikai mokėsi komandinio darbo, bendravimo.

Šiuos užsiėmimus vainikavo paskutinių sukurtų robotukų „Čempionatas“. Dalyviai linksmai varžėsi robotų lenktynėse per biblioteką. Jaunieji konstruktoriai liko patenkinti išbandytomis technologijomis. Visiems dalyviams įteikti simboliniai prizai. Užsiėmimai vyko įgyvendinant Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialo projektą „Robotų ir savo krašto tyrinėtojai“, finansuotą Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės.

 

Vitalija Vyšniauskienė
Šilutės rajono savivaldybės F. Bajoraičio viešosios
bibliotekos Kintų filialo vyresn. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai