Kūrybinė šeimų popietė

Šiais laikais, kai suaugusieji visur skuba, o vaikų dėmesį glemžiasi televizija ir kompiuteriai, atrasti laiko šeimai bei buvimui kartu tampa vis sunkiau.

Šilutės F. Bajoraičio viešoji biblioteka, dalyvaudama LR Švietimo mokslo ir sporto ministerijos bei Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro organizuojamoje iniciatyvoje „Atverk duris vasarai“,  liepos 10-osios popietę subūrė šeimas smagiai praleisti laiką ir artimai pabendrauti. Vaikų aptarnavimo skyriaus bibliotekininkai pakvietė tėvelius ir jų atžalas turiningai praleisti laiką, pasidalinti savo žiniomis apie kūrybą. Užsiėmimo metu buvo pristatytos  knygos apie dailę ir meną: Fionos Walt „Dailės magija“, Sigutės Ach „Balta ir spalvota“ bei kiti panašaus pobūdžio leidiniai. Tėveliai su vaikais turėjo galimybę atskleisti savo kūrybinius gebėjimus dekoruodami puodelius spalvotais dažais, skirtais tapyti ant keramikos. Dalyviams buvo pateikti pavyzdžiai, kurie įkvėpė kūrybiniam procesui.

Šis užsiėmimas sulaukė ypatingai didelio dėmesio ir gausaus dalyvių skaičiaus. Vaikai ir jų tėveliai bendravo tarpusavyje, dalinosi įspūdžiais, kartu piešė bei turiningai leido laiką. Išpieštus puodelius dalyviai pasiliko sau, o kiti juos skyrė savo artimiesiems. Kūrybinio užsiėmimo pabaigoje susirinkusieji buvo vaišinami saldumynais.

Gera nuotaika bei smagus vaikų juokas įkvepia organizuoti renginius, skirtus šeimoms, suburti juos pabūti kartu, kad šiais skubėjimo laikais tėvai su vaikais neprarastų tarpusavio ryšio.

Informaciją apie visas veiklas, vaikams organizuojamas Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje, galima rasti interneto puslapyje www.silutevb.lt arba teirautis telefonu (8 441) 78 218.

 

 

Kristina Kelmelienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
vyr. bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai