Susitikimas su dailininke Aušra Kiudulaite

Atėjus spalvotam rudeniui ir vaikams sugrįžus į mokyklas norisi dalintis spalvotais ir smagiais vasaros atsiminimais. Kūrybiškai praleisti laisvalaikį vaikams pasiūlė Šilutės F. Bajoraičio viešoji biblioteka, rugsėjo 13 dieną pakvietusi į svečius atvykti  viešnią iš Vilniaus Aušrą Kiudulaitę, knygų vaikams „Laimė yra lapė“ ir „Draugystė ant straublio galo“ iliustruotoją, grafikos dizainerę, tapytoją. Viešnia vaizdžiai papasakojo vaikams apie savo darbo įdomybes, edukacines keliones bei kūrybą.
Edukacinio susitikimo metu buvo pristatytos anksčiau paminėtos knygos. Pristatymo metu dalyviai žaidė smagų ir įtraukiantį žaidimą „O jeigu aš būčiau…“, kuris puikiai atspindėjo knygos „Draugystė ant straublio galo“ turinį. Šis žaidimas labai patiko jauniesiems susitikimo dalyviams. Iliustruotoja nepraleido progos vaikams papasakoti knygos „Laimė yra lapė“ istoriją apie berniuko ir lapės draugystę, dosnumą, praradimo liūdesį, atradimo džiaugsmą bei patį svarbiausią dalyką vaikui ir suaugusiam – laimę. Šios knygos pristatymo metu vyko smagios ir spalvotos popierinių lapių dirbtuvėlės, kurių metu vaikai ne tik išmoko pasigaminti knygos personažą lapę, bet ir dalinosi savo fantazijomis bei jas įgyvendino popieriuje karpydami, dėliodami įvairius paveikslėlius ir figūrėles.
Geriausių draugų rate praleista popietė leido ne tik smagiai pasibūti, pažaisti, bet ir atskleisti savo kūrybinius sugebėjimus.
Renginyje dalyvavo Šilutės Žibų pradinės mokyklos pradinukai (mokytojos Alina Vasiliauskienė ir Vilma Eglynienė). Renginys organizuotas įgyvendinant tęstinį projektą „Edukacinių renginių ciklas „Prie knygos ir vaizduotės versmės: pažink, atrask, kurk“, kurį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Šilutės rajono savivaldybė.

 

 

Kristina Kelmelienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios
Vaikų aptarnavimo skyriaus vyriausioji bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai