Stanislovo Liepio fotografijų parodos „Gamtos spalvos Lietuvoje ir pasaulyje“ pristatymas

Rugsėjo 13 dieną  Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Traksėdžių filiale vyko šilutiškio Stanislovo Liepio fotografijų parodos „Gamtos spalvos Lietuvoje ir pasaulyje“ pristatymas, dalyvaujant autoriui. Parodos pristatyme dalyvavo Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos Traksėdžių progimnazijos skyriaus mokiniai, mokytojai ir bendruomenės nariai. Fotografijų parodos pristatymą papildė Jono Jurkšos atliekami muzikiniai kūriniai.
Parodos autorius – verslininkas, statybų bendrovės „Stamela“ įkūrėjas ir vadovas S. Liepis susirinkusiems  pasakojo apie save, savo pomėgius ir parodos atsiradimo istoriją. Fotografas teigė, kad kelionės ir gamta jį traukė jau nuo jaunystės laikų, o buvimas gamtoje, paukščių stebėjimas, gamtos fotografija, ypač paukščių, yra vienas mėgstamiausių hobių.
S. Liepis  kiekvienais metais keliauja, su savimi visuomet turi fotoaparatą ir įamžina akiai mielus vaizdus. Jis prieš dešimt metų tikslingai ir kryptingai pradėjo fotografuoti savo krašto bei  kitų aplankytų šalių ( Norvegija, Suomija, Karibai, kt.)   gamtą, o pastaruosius trejus metus stebi ir fotografuoja paukščius.
Kiekvienas autorius savo kūriniuose atskleidžia tai, kas jam pačiam yra priimtiniausia.  S. Liepio parodoje dominuoja paukščių fotografijos, bylodamos žiūrovui apie nuostabią, turtingą, įdomią, spalvingą Pamario krašto bei kitų šalių gamtą. Parodoje eksponuojamose nuotraukose užfiksuotos akimirkos – natūralios gamtos atspindys. Parodos autorius teigia, kad visada norėjo užfiksuoti įdomias gamtos akimirkas, kas tai bebūtų – didelis gyvūnas ar smulkus augalėlis.
Parodoje eksponuojami darbai atskleidžia autoriaus profesionalumą, mokėjimą perteikti gamtos nuotaiką ir grožį, o tam reikalingos žinios ir  sėkmė. Gerai pasiruošus yra daugiau galimybių nufotografuoti norimą kadrą.
Ši S. Liepio fotografijų paroda yra pirmoji, tačiau tikrai ne paskutinė. Kalbėdamas apie parodos rengimą  jis teigė, kad atrinkti fotografijas buvo nelengva, norėjosi, kad jos būtų patrauklios ir atsispindėtų labai netikėtas gamtos padarėlio gyvenimo akimirkas. Kalbėdamas apie paukščius ir jų fotografavimo  istorijas,  autorius pasidalijo tik  įdomiausiomis akimirkomis, nes jų labai daug ir reikėtų ištisas valandas jas pasakoti.
S. Liepis savo darbais skatina pamilti mus supančių apylinkių grožį, puoselėti savo kraštą, fiksuoti ir dokumentuoti jo išskirtinumą, perteikti tai fotografijose. Renginio pabaigoje svečias dėkojo bibliotekininkei už pakvietimą eksponuoti ir pristatyti parodą, o Traksėdžių bibliotekos skaitytojams  padovanojo knygų apie paukščius ir fotografavimą.

 

Vida Pozniakovienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Traksėdžių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai