Pristatyta pirmoji Dianos Mickienės knyga

Spalio 10 d. Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Katyčių filiale į skaitytojų rankas palydėta pirmoji Dianos Mickienės poezijos knyga „Laiko tėkmėje“. Autorė gimė ir užaugo Kintų miestelyje, o dabar gyvena Katyčiuose. Ji yra floristė, rašanti poeziją ir prozą. Pirmoji knyga – įvykis ne tik kūrėjo gyvenime, bet ir visiems Katyčių seniūnijos gyventojams. Tad smagu, kad į knygos pristatymą susirinko gausus būrys seniūnijos gyventojų.
Pristatyme dalyvavusi  lituanistė Irena Arlauskienė negailėjo įkvepiančių žodžių autorei, išsakė savo nuomonę ir įspūdžius apie pirmąją D. Mickienės knygą. Beje, ji  yra ir naujos knygos redaktorė. Savo mintimis apie knygą pasidalino lituanistė Birutė Morkevičienė.
O prasidėjo viskas pernai, kai vyko šeštasis literatūrinio rudens „Prisijaukinkim žodį, paukštį, debesį…“ konkursas, organizuojamas Šilutės rajono savivaldybės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos. 2018 m. spalio 11 d. konkurso dalyviai pasklido po miestelių, kaimų bibliotekas. Katyčiuose tą dieną vyko susitikimas su  trimis autorėmis –  Irena Arlauskiene, Stefa Kuiziniene ir Astrida Petraityte, pristačiusiomis savo kūrybą. Renginio metu savo eiles skaitė ir Diana Mickienė. Eilės patiko I. Arlauskienei,  ji paklausė Dianos, ar ji nenorėtų išleisti savo poezijos knygą. Būsimoji knygos autorė atsakė: „Norėčiau, bet nežinau nuo ko pradėti.“ Taip prasidėjo jų  bendradarbiavimas, kurio rezultatas – D. Mickienės pirmoji knyga „Laiko tėkmėje“.
Autorės kūrybinis kelias prasidėjo dar vaikystėje, kai mergaitei buvo maždaug 12 metų. Lietuvių literatūros mokytoja skyrė užduotį. Reikėjo nueiti į biblioteką, rasti lietuvių poeto eilėraštį jūros tematika ir jį išmokti atmintinai. O atėjus tai dienai, kai turėjo vykti pamoka, Diana staiga prisiminė, kad šios užduoties neatliko, nes nerado jokio eilėraščio… Mergaitės širdelė pradėjo smarkiai plakti, galvelėje ėmė suktis mintis, kaip čia išsisukti, kad negautų neigiamo pažymio.  Staiga paėmusi sąsiuvinį  ji rašo: „Stovi kapitonas deny, Plaukia jūroje laivai, Jūra banguoja laisvai ir ramiai…“ Visas eilėraštis, deja, neišliko iki šių dienų, bet už jį Diana gavo teigiamą pažymį.
Vėliau jos straipsniai buvo išspausdinti „Vakarų eksprese“, eilėraščiai publikuoti  „Šilokarčemos“ laikraštyje. Savo sūnėnui gimtadienio proga ji yra padovanojusi rankraštinę pasakų knygutę „10-ies voveriukų istorijos“. Pastaruoju metu D. Mickienė daugiausia rašo eiles. Tai yra jos minčių išraiška, eilėmis ji išsako savo išgyvenimus, džiaugsmus. Gana dažnai rašo ir progines eiles, dažniausiai – gimtadienio proga. Pamažu dėliojasi pasakojimas „Ateities vaisiai ir daržovės“, kur kosmose tarpusavyje kovoja dvi planetos „VAISINIDIJA“ ir „DARŽINIDIJA“. Tik ateitis parodys, kas nugalės – vaisiai ar daržovės.
Pirmąja D. Mickienės knyga džiaugėsi ir  linkėjo kūrybinės sėkmės gausus būrys svečių: LR Seimo narys Alfredas Stasys Nausėda, Šilutės rajono savivaldybės tarybos nariai Sandra Tamašauskienė ir Ričardas Stonkus, Katyčių bendruomenės ir bibliotekos bičiulis, verslininkas Stanislovas Liepis, Katyčių seniūnas Jonas Lukošaitis, kultūros darbuotoja Nijolė Stanelienė, Katyčių bendruomenės atstovai, bendruomenės „Stubriai“ atstovai bei artimiausi šeimos nariai.
Katyčiuose yra ir daugiau rašančių žmonių – tai mokyklos bibliotekininkė Vanda Valaitienė ir gimnazistė Neringa Pankauskaitė. Jos susirinkusiems skaitė savo kūrybą. Joms palinkėta, kad ateityje jų kūryba sugultų į knygas.
Smuiko virpesiu, gitaros skambesiu ir daina renginį paįvairino smuikininkė ir dainininkė Vakarė Butkienė (Kaunas).

Marina Lodusova,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Katyčių filialo bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai