Tarp mūsų, mergaičių

Paauglystė kiekvienam vaikui yra emociškai sunkus laikotarpis. Tuo metu keičiasi ne tik fizinės savybės, bet ir mąstymas, bandoma suvokti, kas aš esu bei kuo skiriuosi nuo kitų. Svarbiausias paauglio dvasinio pasaulio bruožas yra tas, kad paauglystėje labai nusilpsta savęs vertinimas.
Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje nuo žiemos startavusi jauki pokalbių valandėlė „Tarp mūsų mergaičių“ vėl įgavo pagreitį. Moksleiviams po vasaros atostogų sugrįžus į mokyklas ir įsisukus į naujų mokslo metų ratą, atsirado  naujų klausimų, idėjų, aktualių, tačiau dar neaptartų temų bei situacijų. Spalio 4 dieną F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje, jaukiame pasakų kambaryje, skanaujant saldainius ir klausantis ramios muzikos vyko tęstinė pokalbių „Tarp mūsų mergaičių“ popietė. Valandėlės metu susirinkusios dalyvės gvildeno aktualias jų amžiui temas, aptarinėjo kilusius klausimus, dalinosi įžvalgomis, patirtimi ir nuomone, diskutavo apie sveikatą, grožį, socialinį gyvenimą, mokyklą bei ateities planus.
Valandėlė baigėsi giliu pamąstymu bei užuominomis apie kitą planuojamą susibūrimą. Kviečiame visas paaugles, norinčias pasikalbėti ir padiskutuoti mergaitiškomis temomis, atvykti į F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vaikų aptarnavimo skyrių (III aukštas, Tilžės g. 10) ir susitarti dėl būsimų susitikimų.

 

Kristina Kelmelienė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Vaikų aptarnavimo skyriaus bibliotekininkė

Spausdinti
Facebook komentarai